100st editie KLM Open 2019 op The International (foto ronald speijer)

2 mei 2018 No Comments

100st editie KLM Open 2019 op The International (foto ronald speijer)
Het KLM Open van 2019, editie nummer 100, wordt gespeeld op The International. Na drie jaar The Dutch zal het international golftoernooi voor minstens één jaar neerstrijken onder de rook van Schiphol.

Tijdens de persconferentie van het KLM Open, gehouden in het gebouw van de NGF in Utrecht, meldde KLM-directeur Daan Slooter dat na drie jaar The Dutch, volgend jaar The International van Marcel Welling het honderdste Dutch Open mag organiseren. Dat voor voor de baan bij Schiphol is gekozen – het Ladies Open en Senior Open werden er eerder gehouden – kan ook niet los worden gezien van het honderdjarig bestaan van KLM.

‘Natuurlijk ben ik trots’, gaf Welling in een eerst reactie. ‘We gaan er alles aan doen om het toernooi te doen slagen.’ Vragen als op welke plek het promodorp moet verschijnen, kon Daan Slooter pareren met ‘er is ruimte voldoende.’

Of The International ook voor de gebruikelijk drie jaar het toneel wordt van het KLM Open, is vooralsnog niet duidelijk. Er waren volgens Slooter meerdere kandidaten die meedongen voor editie van 2019. De naam van Bernardus, een nieuwe golfbaan bij Cromvoirt, die binnenkort wordt geopend, lijkt na 2019 een serieuze kanshebber om het KLM Open te organiseren.

Race to Dubai

Terug naar het nu, of beter gezegd naar september van dit jaar waar van 13e t/m de 19e van die maand voor de laatste maal voorlopig het KLM Open op The Dutch plaatsvindt. Naast uiteraard Joost Luiten, winnaar van 2016, maken ook Lee Westwood, Bernd Wiesberger en het aanstormende Indiase 21-jarige talent Shubhankar Sharma hun opwachting. De laatste won al twee toernooien en staat tweede op de Race to Dubai.

Ook het onderdeel ‘Beat the Pro’, waar amateurs van donderdag tot en met zaterdag op de par-3, hole 14, de professionals mogen proberen te verslaan, mag tijdens deze 99ste editie van het KLM Open niet ontbreken.

Tekst; André Buurman; Beeld; Ronald Speijer (www.ronaldspeijer.com)

International, KLM Open, Luiten, The Dutch Europese Tour

Leave a Reply