Noord-Nederlandse tweemaal op menukaart Haagsche

6 april 2016 No Comments

Noord-Nederlandse tweemaal op menukaart Haagsche

De Noord-Nederlandse staat komende zaterdag tweemaal op de menukaart van de Haagsche. De Dames zijn in Hilversum de tegenstanders van de ongeslagen koploper in poule D2 van de Hoofdklasse. Op De Hoge Kleij gaan de Heren voor hun derde zege op rij tegen de ploeg uit het Groningse Glimmen.

De competitie met een nederlaag beginnen, dat wil je als ploeg eigenlijk niet. Maar Dames 1 van de Haagsche wist van tevoren dat de eerste twee tegenstanders van het nieuwe seizoen onder de noemer ‘pittig’ konden worden gerangschikt. Want na het 11-7 verlies tegen zwaargewicht Princenbosch, wacht zaterdag het eveneens nog ongeslagen Noord-Nederlandse. Een serieuze kandidaat voor een plek in de kruisfinales.

Warming-up

Toch ziet captain Annemiek Dompeling voldoende lichtpuntjes tegen de Groningse meiden. ,,We hebben afgelopen zaterdag gewoon goed gespeeld. Niks weggegeven en dat geeft voldoende vertrouwen. Princenbosch had het voordeel dat het in de eerste competitiewedstrijd De Groene Ster als tegenstander trof. De ideale warming-up. Voor ons was het de afgelopen week de eerste wedstrijd. Dat is altijd een kwestie van ‘even wennen’. En als je dan meteen al een Princenbosch in vorm treft, dan kan je het lastig krijgen. Toch zegt de 11-7 score voldoende. Alles behalve weggespeeld. Dat geeft vertrouwen tegen de Noord-Nederlandse, dat op papier minder sterk is dan Princenbosch. We zullen een tandje scherper moeten zijn dan afgelopen week. Zonder meer een lastige pot, maar ik heb er een goed gevoel over.”

Annerose Groot neemt zaterdag de plek in van Barbara Kerdel.

De andere twee wedstrijden op de Hilversumsche in poule D2 zijn; Noordwijkse-De Groene Ster en Princenbosch-Sallandsche.

Annemiek Dompeling nam het captainstokje over van Cornelie van Zuuren

Annemiek Dompeling: ‘We zijn alles behalve weggespeeld tegen Princenbosch.’

De brigade van captain Maarten Slootmaekers deed tot nu toe nog weinig verkeerd. Met een maximale score van 4 uit 2 ligt het team op koers voor een plek in de kruisfinales. Ondanks de droomstart, bespeurde Slootmaekers met name in de laatste wedstrijd tegen Almeerderhout enige gemakzucht bij een aantal spelers. ,,Dus is het goed voor de bewustwording van sommige spelers dat het ‘slechts’ 10-8 en bijvoorbeeld niet 14-4 werd. Gemakzucht kan geen enkele ploeg op dit niveau zich permitteren. Het moet scherper de komende weken, riep ik afgelopen maandag in de AD/Haagsche Courant. In de wedstrijdevaluatie worden dit soort zaken ook uitgebreid besproken. Je moet elkaar wel recht in de ogen kunnen blijven kijken, maar aan de ander kant, er wordt wel gewonnen. En dat is heel belangrijk. Nu eerst concentreren op de Noord-Nederlandse en dan over een week tegen Houtrak.”

Tegenstander de Noord-Nederlandse op De Hoge Kleij in Leusden won zijn eerste duel met 12-6 van Zwolle, maar verloor afgelopen zaterdag van De Hoge Kleij met liefst 13-5. De overige duels in poule H1 zijn; Houtrak-Amelisweerd en Almeerderhout-Zwolle.

Tekst; André Buurman; Beeld André Buurman (Annemiek Dompeling) en Hilversumsche

 

 

 

 

Dompeling, Haagsche, Hoge Kleij, Slootmaekers Competitie Hoofdklasse

Leave a Reply