Christine Scholten en Danique Stokmans, jonge talenten bij Dames 1

24 april 2016 No Comments

Christine Scholten en Danique Stokmans, jonge talenten bij Dames 1

Met twee jonkies van amper veertien lentes in de basis won Dames 1 van de Haagsche niet alleen verrassend, maar ook nog vrij eenvoudig van het veel ervarener de Hilversumsche. Met nog twee duels voor de boeg lijkt continuering van het hoofdklasserschap van de Wassenaarse formatie nu al een feit. Heren 1 kwam niet in actie, maar zag zijn kans op een plek in de kruisfinale toch groter worden door het onverwachte verlies van De Hoge Kleij.

De dames van de Hilversumsche zijn al jaren een vaste waarde in de hoofdklasse en hebben dan ook een brok aan ervaring in huis. Maar dat ervaring niet altijd doorslaggevend is, bleek zaterdag maar weer eens. De Haagsche startte met de jonkies Christine Scholten en Danique Stokmans in de basis. Twee pas veertienjarige talenten, waarvan de eerste al sinds het begin van het seizoen deel uitmaakt van Dames 1. Zaterdag voegde speelster van Dames 2, Danique Stokmans, zich bij het gezelschap. Dat de formatie van captain Annemiek Dompeling uiteindelijk met de cijfers van 14-4 zou zegevieren, overtrof de stoutste verwachtingen.

Dompeling: ,,Je gaat als altijd voor de volle winst, maar ook van je eigen kracht als team uit. Bij de lunch stonden we al met 4-2 voor en dat gaf vertrouwen voor de middag. Echt waanzinnig dit resultaat. Zo trots op iedereen, maar vooral ook die twee jonge meiden. Christine Scholten heeft dit seizoen nog geen singlepartij verloren. En dat Danique Stokmans in haar debuut meteen ook haar partij met 3/1 wint, dat is echt super.”

Geen lenteachtige omstandigheden zaterdag op Princenbosch. Dus was het met een temperatuur van amper acht graden en een aanwakkerende wind alles behalve prima toeven in het Brabantse land. Het duo Dompeling/Scholten won de eerste foursome overtuigend met 6/5. Ook het koppel Nanninga/Voermans deed zijn plicht (4/3), terwijl de laatste foursome van Cornelie van Zuuren en Danique Stokmans pas op de slothole zijn meerdere in Tessa van der Lande en Mathilde Dirven moest erkennen.

Ondanks haar jonge leeftijd van 14 jaar maakt Christine Scholten al sinds het begin van het seizoen deel uit van Dames 1 van de Haagsche.

Christine Scholten verloor nog geen singlepartij dit seizoen.

Spanning volop in de middag, waar drie van de zes partijen op hole 18 werden beslist. Captain Annemiek Dompeling verloor als enige haar partij en ook nog pas op de 18e hole. Geen schande tegen een ervaren tegenstander als Nan Croockewit, die ondanks haar leeftijd van 56 zowel nationaal- als internationaal nog altijd op het hoogste golfniveau actief is.

Door de winst hebben de dames van de Haagsche zich vrijwel zeker veilig gespeeld in de hoofdklasse. De Groene Ster – nog altijd puntloos – is de tegenstander van komende zaterdag. Regerend landskampioen de Noordwijkse is de laatste in de reeks.

Vriendelijk

Heren 1 van de Haagsche fungeerde op deze vijfde competitiedag als gastheer. Zonder zelf te spelen, stegen de kansen op een plek in de kruisfinales overigens aanzienlijk. Concurrent De Hoge Kleij, de tegenstander van komende zaterdag, was zo vriendelijk om de punten aan Almeerderhout (12-6) te laten, dat in de drie voorgaande competitierondes slechts één punt had vergaard.

Er resten nog twee wedstrijden voor de Haagsche, waarvan er minimaal één gewonnen moet worden om zeker te zijn van een plek in de kruisfinales. Captain Maarten Slootmaekers: ,,Een nuttig verlies van De Hoge Kleij. Met één been in de kruisfinales. We hebben het in eigen hand.”

Na de Hoge Kleij, wacht op de slotdag van de reguliere competitie Zwolle, dat tegen de Haagsche voor zijn laatste kans vecht om ook volgend seizoen weer op het hoogste niveau van de NGF-competitie te mogen uitkomen.

Tekst; André Buurman LetsPlayGolf & ABPress Communicatie. Beeld; Annemiek Dompeling (privécollectie)

 

 

Christine Scholten, Danique Stokmans Competitie Hoofdklasse

Leave a Reply