59 van Robin Kind is Nederlands record

11 augustus 2015 No Comments

59 van Robin Kind is Nederlands record

Een ronde van 59 en de nieuwe Nederlandse recordhouder. Het overkwam Robin Kind vandaag in het Duitse Bochum op dag twee van de Pro Golf Tour. Een prestatie van formaat.

De Challenge Tour, waar Kind vorig jaar nog in uitkwam, lijkt weer een stap dichterbij na de verbluffende 59 van vandaag. Maar Kind heeft slechts één doel voor ogen en dat is als het kan direct doorstomen naar de Europese Tour. Een forse stap, die alleen via de bekende en voor veel golfers beruchte Qualifying School is te bereiken.

Kind lijkt er klaar voor, zeker na de onvoorstelbare 59 in ronde twee in Bochum, die hem van de tiende direct naar de eerste plek deed stijgen. De Voorburger gaat dan ook als leider de laatste dag in van het toernooi met twee slagen voorsprong op de Duitser Maximilian Laier

De 59 kwam tot stand dankzij elf birdies, en zelfs een eagle-2 op de par-4 van de tiende hole. Zelfs een unieke score van 58 leek er aan te komen, maar zijn vierde slag op de par-5 van de slothole bleef slechts enkele centimeters voor de pin liggen. ,,Dan was het feest helemaal compleet geweest”, glunderde Kind, die klaar lijkt te zijn voor het echte grote werk.

Tekst; André Buurman, Beeld; Ronald Speijer

 

Challenge Tour, European Tour, Robin Kind Europese Tour

Leave a Reply