Rozenstein mag alleen nog op een wonder hopen

27 april 2014 No Comments

Geen Oranjefeest afgelopen zaterdag voor de mannen van Rozenstein en de vrouwen van de Haagsche. Beiden verloren en dat kan de nodige consequenties hebben. Want voor de eerste dreigt het degradatiespook, terwijl de vrouwen een plek in de kruisfinales dreigen mis te lopen.

Voor Rozenstein komt degradatie na de vierde nederlaag wel erg dichtbij en lijkt het vooralsnog bij een eenmalig debuut te blijven op het hoogste niveau. Want waar tegen De Hoge Kleij op een stunt werd gehoopt, dat werd de equipe van captain Robert Frijling na afloop met de keiharde feiten geconfronteerd. Het verlies van 14-4 kwam als een mokerslag aan op de Dr. Mansveltkade. Met nog twee competitieduels te gaan, lijkt alleen een mirakel Rozenstein nog van directe degradatie te kunnen afhouden. Winst in de laatste twee duels tegen respectievelijk Prise d’Eau en de Kennemer is dan wel een absolute voorwaarde en zal de concurrentie als de Hilversumsche een handje moeten meehelpen.

Terug naar Koningsdag waar met het omgooien van de foursome paren een ultieme poging werd gewaagd in de ochtenduren vier van de zes punten binnen te halen. Hoe anders zou het lopen. Met goed gecontroleerd spel en het maken van veel lange en korte putts pakten de mannen van De Hoge Kleij met 6 uit 3 de volle buit. De foursome van Conor Rooney en Raj Ghosh leek aanvankelijk op een zegen af te stevenen. Maar twee lange putts voor birdie op 17 en 18 van de broertjes Harmen en Boudewijn Hubert maakten aan die illusie op de valreep een eind (1up).

Hole-in-one

Het herstel moest dus van de singles komen. Een stunt leek nabij toen de eerste vier partijen na negen holes all square of zelfs 1up stonden. Conor Rooney, die was teruggevallen naar 2down, keerde het tij met een hole-in-one (zijn tweede in twee dagen tijd, op vrijdag maakte hij al een hole-in-one op Rozenstein tijdens een oefenronde) op de 14e gevolgd door 3 birdies om uiteindelijk met 3/1 te winnen. Raj Ghosh vervolgens slaagde er in met een birdie op de laatste hole een punt uit zijn partij te trekken. De mannen achterin konden helaas niet hun steentje bijdragen. Remy Sonnenberg gaf zich echter niet zomaar gewonnen. Na zes stond hij reeds 6down. Met een eagle en twee birdies op rij vocht hij zich terug in de wedstrijd, maar moest uiteindelijk tegen Robbie Geurts toch met 3/2 capituleren.

Voor de vrouwen van de Haagsche staat komende zaterdag een cruciale en tevens laatste reguliere competitiewedstrijd tegen Amelisweerd op het programma. Op de slotdag, 10 mei, zijn de Wassenaarse meiden gastvrouw op hun eigen homecourse en zullen zij nagelbijtend vanaf de zijlijn moeten toekijken hoe de concurrentie en met name Amelisweerd (tegenstander Toxandria) het er van afbrengt. Wil de formatie van Annemiek Dompeling zicht houden op die tweede plaats en dus een plek in de kruisfinales dan zal het in ieder geval zaterdag met grote cijfers van Amelisweerd (nu tweede) moeten winnen.

In de ochtendurend tegen het sterke de Eindhovensche had de Haagsche op het neutrale terrein van de Wouwse Plantage weinig in te brengen. Zowel de eerste als de derde foursome ging verloren. De tweede foursome (Annemiek Dompeling & Annemieke Campo) leek aanvankelijk voor de eerste twee Wassenaarse punten te zorgen. Maar ondanks de 2up met nog 2 holes te gaan, slaagden Oranjespeelster Ileen Domela Nieuwenhuis samen met Teddy van Lieshout er toch nog in een all square uit het vuur te slepen. In plaats van 4-2 prijkte er bij de lunch een 5-1 achterstand op het scorebord. Een fikse tegenvaller. En dus moesten de Wassenaarse mouwen in middag extra worden opgestroopt. De Haagsche streed voor wat het waard was en de meeste singles stonden na negen holes all square, 1down of zelfs 1up. Uiteindelijk lukten het alleen Annemiek Campo en captain Annemiek Dompeling hun wedstrijd te winnen (13-5).

Tekst; André Buurman Let’s Play Golf, Beeld; Ronald Speijer Foremagazine 

de Haagsche, degradatie, hole-in-one Conor Rooney, kruisfinales, Rozenstein Competitie Hoofdklasse

Leave a Reply