Stunt tegen Haagsche is laatste strohalm Rozenstein

27 april 2017 No Comments

Stunt tegen Haagsche is laatste strohalm Rozenstein

In een rechtstreeks duel met de Haagsche moeten de golfers van Rozenstein wellicht de laatste kans grijpen om behouden te blijven voor de hoofdklasse. Een Wassenaarse Derby op De Pan met ongetwijfeld grote gevolgen.

Eén ding is zeker, Rozenstein hoeft zaterdag in de zesde competitieronde niet op enig mededogen van zijn dorpsgenoot te rekenen. Los van het feit dat de Haagsche altijd zijn sportieve plicht wil vervullen, zal het sowieso voor de volle winst gaan om uitzicht te blijven houden voor een plek in de kruisfinales. Voor Rozenstein lijkt het scenario van het seizoen 2014 zich dus weer te herhalen. Roem- en wie weet ook puntloos na één seizoen hoofdklasse weer terug bij af. Toch blijft captain Frijling hopen op een stunt de resterende twee duels in de reguliere competitie. Maar gezien het feit dat de onderste twee ploegen het kind van de rekening worden en de Wassenaarders nog altijd op het eerste puntje wachten, kan zaterdag het doek reeds vallen voor de ploeg. Rozenstein is sowieso nog afhankelijk van de de resultaten van de Almeerderhout (tegen Noord Nederlandse) en Noordwijkse (tegen Goyer). Slepen beide één of meer punten binnen dan is de boel ook reddeloos verloren, zelfs bij een tweepunter voor Rozenstein.

Robert Frijling, captain Heren I Rozenstein © Ronald Speijer

Robert Frijling, captain Heren I Rozenstein
© Ronald Speijer

Collega-captain Maarten Slootmaekers had deze week ook de nodige hoofdbrekens, maar dan van andere aard. Het betrof meer zoeken naar de juiste samenstelling van de foursomes-koppels van zijn team. Want de ochtendsessies van de heren verliepen tot zover dit seizoen niet echt succesvol.

Veroorloven

Drie van de vier keer een achterstand bij de lunch, waarvan er twee met het nodige kunst- en vliegwerk konden worden weggewerkt. Maar tegen de Noordwijkse afgelopen week kon de 6-0 niet meer worden weggepoetst, al scheelde het verdraaid weinig. ‘We kunnen ons geen fouten meer veroorloven. We hebben het nog in eigen hand om de kruisfinales te halen’, aldus Slootmaekers.

Dames 1 van de Haagsche won de 'Thermometer' en begon de eerste competitiedag met winst.

Dames 1 van de Haagsche na de winst van de ‘Thermometer’ © Annemiek Dompeling

Ook voor de Dames van de Haagsche staat het licht voor de kruisfinales nog altijd op groen en groeien de kansen met de week om in het weekeinde van 20 en 21 mei op de Gelpenberg opnieuw een gooi naar de landstitel te doen. Eenzelfde stunt als in 2012, toen tegen alle verwachtingen op de laatste hole het kampioenschap bijna letterlijk werd binnengesleept, is zeker niet uitgesloten. Zaak is wel dat zaterdag de twee punten tegen Princenbosch worden veiliggesteld. De laatste verloor afgelopen week vrij verrassend met 10-8 van Almeerderhout, waardoor de Haagsche twee punten kon weglopen van de ploeg uit het Brabantse Molenschot kon slaan. De duels in poule D1 worden gespeeld op de Wouwse Plantage, dat momenteel wordt gerenoveerd met als gevolg dat een aantal holes is ingekort dan wel verplaatst. Geen reden voor de NGF om naar een andere golfbaan uit te wijken, aangezien de competitiewedstrijden officieel ‘non-qualifying’ zijn.

De andere duels in poule D1 zijn; Prise d’Eau-De Pan en Amelisweerd-Almeerderhout

Tekst; André Buurman; Beeld; Ronald Speijer, Annemiek Dompeling en André Buurman (front)

 

Frijling, Haagsche, Rozenstein Competitie Hoofdklasse

Leave a Reply