Winnen is bijna een 'must' voor alle Wassenaarse teams

7 april 2017 No Comments

Winnen is bijna een ‘must’ voor alle Wassenaarse teams

Dames 1 van de Haagsche kan bij winst morgen op het nog puntloze Prise d’Eau weer een stapje dichter bij de zo fel begeerde kruisfinales komen. Maar dezelfde plannen hebben ook De Pan en Princenbosch. Beide teams kruisen de komende weken nog het pad van de Wassenaarse vrouwen.

 

In 2014 waren Prise d’Eau en de Haagsche in competitieverband voor het laatst elkaars tegenstander. Niet alleen aan deze ontmoeting, meer nog aan het hele seizoen bewaren de Tilburgse dames ongetwijfeld weinig mooie herinneren. Alle zes partijen gingen namelijk dat jaar verloren (De Haagsche was op Amelisweerd met 13-5 veel te sterk) en dus degradeerde de ploeg na zeven jaar uit de hoofdklasse. Drie jaar later is Prise d’Eau weer terug op het hoogste niveau en zijn van het damesteam van toen alleen nog Angie (Trang) Nyguen en Yasmijn van Dijk over. Maar ook aan Haagsche zijde veel mutaties. Annemiek Dompeling ‘overleefde’ als enige de schifting.

Dames 1 van de Haagsche won de 'Thermometer' en begon de eerste competitiedag met winst.

Dames 1 van de Haagsche won de ‘Thermometer’ en staat voor de derde competitiezege

Zonder op de zaken vooruit te lopen, de Brabantse formatie lijkt na twee verloren duels met ruime cijfers met stip in aanmerking te komen voor de twee beschikbare degradatieplaatsen in poule 1 van de hoofdklasse. Ook al behoort Prise d’Eau tot de mindere goden in de poule en zijn de Haagsche dames min of meer aan hun stand verplicht de Brabantse vrouwen met grote cijfers op te rollen, toch bereidt de ploeg zich niet anders dan andere weken gedegen goed voor op de komende tegenstander. ‘Net als afgelopen week Almeerderhout, ken ik de ploeg van Prise d’Eau niet. De baan waar we spelen, Princenbosch, daarentegen wel’, liet Annemiek Dompeling vandaag weten, een uur voor zij met haar team ging voorspelen op de baan. ‘Het is kwestie van met name de greens verkennen. Hoe snel zijn ze, waar staan morgen de pinposities? Daar kan je al de nodige winst pakken. En over winst gesproken, als we morgen opnieuw twee punten binnenhalen, doen we natuurlijk goede zaken. Maar zowel De Pan als Princenbosch krijgen we de komende weken nog. De laatste verloor weliswaar met de maximale score van 18-0 van De Pan, maar herstelde zich weer knap tegen Prise d’Eau. Laat ik het zo zeggen, van onderschatting is bij ons geen sprake.’

De andere partijen in poule 1 op Princenbosch zijn; De Pan-Amelisweerd en Almeerderhout-Wouwse Plantage.

 

In poule 2 van de Heren hoofdklasse zijn na twee wedstrijddagen alleen De Pan (4 uit 2) en de Haagsche (2 uit 1) nog zonder puntverlies. Beide teams staan morgen op de Noordwijkse tegenover elkaar. De Haagsche zorgde afgelopen week nog voor een regelrechte stunt door na een achterstand van 1-5, toch nog met 11-7 van De Goyer te winnen. Twee onderbrekingen in de middag vanwege noodweer zorgden voor het nodige oponthoud en deed denken aan de halve kruisfinale van afgelopen jaar toen de Haagsche onder nagenoeg gelijke omstandigheden er in slaagde een 4-2 achterstand in een 10-8 zege omboog. Tegenstander destijds was de Noordwijkse.

De Pan is sinds 2013 een vaste waarde in de hoofdklasse, nadat het een jaar eerder uit de eerste klasse promoveerde. In 2009 bereikte de ploeg uit Bosch en Duin (Utrecht) voor het laatste de kruisfinales van de hoofdklasse.

Wetenschap

Minder florissant is de positie na twee speelrondes van Rozenstein. Doelstelling van de promovendus aan het begin van het seizoen was om in ieder geval een paar jaar op het hoogste niveau in de hoofdklasse te acteren. In 2014 namelijk degradeerde de formatie van captain Robert Frijling al na één seizoen naar de eerste klasse. Ook al zijn de nederlagen tot nu tegen De Goyer (13-5) en De Pan (15-3) aan de stevige kant, echt weggespeeld werden de Wassenaarders in beide partijen niet. Een groot aantal partijen ging op pas op de laatste hole verloren.

Tegen het eveneens nog puntloze Noord Nederlandse, dat overigens pas één keer in actie kwam, lijkt Rozenstein bij voorbaat zeker niet kansloos. In de wetenschap dat aan het eind van de rit twee ploegen degraderen, telt morgen alleen de winst voor de ploeg aan de Wassenaarse Dr. Mansveltkade. De andere wedstrijd in deze poule gaat tussen De Goyer en Almeerderhout.

Tekst en beeld; André Buurman en Annemiek Dompeling

competitieronde, Dompeling, Haagsche, Noord-Nederlandse, Rozenstein Competitie Hoofdklasse

Leave a Reply