Annemiek Dompeling verdedigt haar titel NK Strokeplay Par-3

24 september 2015 No Comments

Annemiek Dompeling verdedigt haar titel NK Strokeplay Par-3

Annemiek Dompeling verdedigt komend weekeinde op golfbaan Spanderbosch in Hilversum haar titel van nationaal kampioen Strokeplay Par-3.

Het NK Strokeplay Par-3 kent nog slechts een jonge geschiedenis. Vorig jaar werd het toernooi voor de eerste keer gehouden, net als komende zondag op golfbaan Spanderbosch, gelegen in het Sportpark Crailoo in Hilversum. Met een totaalscore over twee keer achttien holes van +6 en een voorsprong van twee slagen op Myrte Eikenaar sleepte Annemiek Dompeling de eerste titel NK Strokeplay par-3 in de wacht.

Komende zondag verdedigt de speelster van de Haagsche dus haar titel. De 25-jarige inwoonster uit Voorschoten zegt dan ook er naar uit te kijken. ,,Het is sowieso bijzonder om als eerste Nederlands kampioen dames par 3 in de boeken te staan. Weer winnen zou natuurlijk onwijs gaaf zijn. De baan is afwisselend, de eerste negen zijn kort maar de tweede negen daarentegen zijn smal en lang”, aldus de voormalig captain van Dames 1 van de Haagsche.

Aan de vorm van Dompeling mankeert weinig, gelet op de winst samen met teamgenoot Cornelie van Zuuren in het NK Foursome eind augustus op de Haagsche. Zij: ,,Daar was het de ervaring, die de doorslag gaf. Cornelie en ik kennen elkaar op golfgebied door en door. Zondag moet ik het echt helemaal alleen doen.”

De concurrentie in de vorm van onder andere Myrte Eikenaar, speelster van de Noordwijkse, het team dat dit jaar landskampioen werd, en Roos Haarman van golfclub Zeewolde beseft ook Annemiek Dompeling is groot. ,,Het komt op een par-3 baan aan op precisie en is het zaak dat je met je teeshot in ieder geval op de green landt. Missers zijn dodelijk op een par-3. In dit soort wedstrijden besef je hoe belangrijk je korte spel is. En wat zondag betreft, ik heb niets te verliezen.”

Tekst; André Buurnan LPG, Beeld; Ronald Speijer (www.ronaldspeijer.com)

Annemiek Dompeling, Cornelie van Zuuren, Myrte Eikenaar, NK Strokeplay par-3, Roos Haarman Laatste nieuws

Leave a Reply