Dag 2 KLM Open, Luiten moet nog alle registers opentrekken

15 september 2017 No Comments

Dag 2 KLM Open, Luiten moet nog alle registers opentrekken

De schermer valt en niet veel later is het nagenoeg donker op The Dutch. Dag 2 is geschiedenis. Althans, niet voor de spelers die de tweede 18 holes van het toernooi nog moeten voltooien. En dat zijn er welgeteld zeventig, waaronder titelverdediger Joost Luiten.

SPIJK, NETHERLANDS - SEPTEMBER 15: Joel Stalter of France watches his second shot on the 11th hole during day two of the KLM Open at The Dutch on September 15, 2017 in Spijk, Netherlands. (Photo by Dean Mouhtaropoulos/Getty Images)

Leider Joël Stalter (Photo by Dean Mouhtaropoulos/Getty Images)

Iets minder dan de helft van de deelnemers mag zaterdagmorgen bij het krieken van de dag al aan de bak om wellicht de laatste en ultieme poging te wagen de cut te halen. Voor een aantal een heilloze missie, voor weer een aantal wordt het met het mes tussen de tanden strijden voor die begeerde cut, die nog altijd schommelt tussen par en +1.

Waar donderdag regen en storm het uiterste vergden van zowel spelers, toeschouwers als The Dutch zelf, daar mocht het podium van het KLM Open zich een dag later zich zelfs koesteren onder volgens KLM-radioverslaggever Martijn Paehlig ‘een heerlijk lentezonnetje’. Over deze journalist van Golfer Magazine straks meer.

SPIJK, NETHERLANDS - SEPTEMBER 14: Joost Luiten of The Netherlands hits a putt on the 18th hole during day one of the European Tour KLM Open held at The Dutch on September 14, 2017 in Spijk, Netherlands. (Photo by Dean Mouhtaropoulos/Getty Images)

Joost Luiten in actie. (foto; Getty Images)

 

De kaarten van deze tweede editie op The Dutch van het KLM Open zijn dus nog lang niet geschud. Joost Luiten moest na een eerste dag van +4 ervaren, dat het terugvechten ondanks de betere elementen geen sinecure is. Zelfs de eagle op hole 6, par 5 geeft nog altijd geen garantie dat de titelverdediger er ook komend weekeinde bij is. Luiten eindigde vlak voor de avond over The Dutch viel met een birdie. Een morele opsteker voor de resterende zes holes van morgenochtend, al staat hij nog altijd drie slagen van de cut af. Joost kennende…….. we durven er wel een paar euro’s om te verwedden dat het hem gaat lukken. Al zal het wel billenknijpen worden.

De Nederlanders. Welgeteld 18 begonnen aan het slopende karwei, de hamvraag is hoeveel ervan staan zaterdagmiddag voortijdig met hun winkelwagentje tussen de schappen van de supermarkt. Max Albertus (-4 en nog vijf holes te gaan) en Maarten Lafeber (+3 voor de dag, par voor het toernooi) zullen naar verwacht het weekeinde gaan halen. Daan Huizing (finish op -2) en Wil Besseling (finish op -3) zijn al zeker van een vervolg. Ralph Miller staat met +1 op de rand van de cut en zal Joost Luiten met +3 in de resterende zes holes alles uit de kast moeten halen om zijn duizenden fans op The Dutch niet teleur te stellen.

MIke Ilonen sloeg een hole in one tijdens het KLM Open

MIke Ilonen sloeg een hole in one tijdens het KLM Open (foto; Golf Support)

 

De verrassende leider na de onvoltooide dag 2 is Joël Stalter. Een relatief onbekende Fransman, die met een zevende plek begin dit jaar in het BMW SA Open in Zuid-Afrika zijn beste prestatie van dit seizoen neerzette. Geen hoogvlieger dus deze Stalter, al zou je dat niet zo snel zeggen met veertien birdies over twee dagen. Of de 25-jarige Fransman ook zondagavond nog op het hoogste platform staat, daar zijn de geleerden het nog niet over eens. Vermeldenswaardig is natuurlijk de hole in one van de Fin Miko Ilonen op hole 14. De 1000ste sinds de invoering van de European Tour.

Als beloofd, terug naar radioman Martijn Paehlig. Vier dagen is deze journalist van Golfers Magazin, samen met nog een aantal collega’s, waaronder Willem van der Elskamp en Marijke Brouwers, via dit medium te beluisteren. Niet alleen op The Dutch zelf, ook vanaf huis via je laptop of mobiel. Dat Paehlig de kunst van radioverslaggever als geen ander verstaat, is allang geen publiek geheim meer. Geen woord te veel, geen woord te weinig. Praten als het moet, zwijgen waar het gepast is. Iemand waar je met plezier naar luister, zelfs je tv op zwart laat staan. Zo jammer dat het KLM Open wat Martijn Paehlig betreft maar vier dagen duurt. Of zitten ze in Hilversum of bij al die andere zenders soms te slapen.

Tekst; André Buurman

Joost Luiten Europese Tour

Leave a Reply