Severiano Prins is een aanwinst voor de Haagsche

16 maart 2016 No Comments

Severiano Prins is een aanwinst voor de Haagsche

Voor de Haagsche vrouwen gaat zaterdag de competitie in de hoofdklasse van start tegen Princenbosch, dat afgelopen week met duidelijke cijfers van De Groene Ster won. Heren 1 heeft na de 14-4 op Amelisweerd de smaak te pakken en staat tegen Almeerderhout voor zijn tweede winstpartij 

Voor de herengolfers van de Haagsche is de kop van de competitie er inmiddels af. En hoe. Met redelijk gemak werd Amelisweerd (14-4) geklopt. Alle vertrouwen dus voor de volgende tegenstander, Almeerderhout, dat na een afwezigheid van één seizoen zijn rentree maakt op het hoogste niveau van de NGF-competitie. Met de komst van Severiano Prins naar de Haagsche, lijkt de ploeg dit jaar een serieuze gooi te gaan doen naar de landstitel, waar het in 2008 met succes voor het laatst voor streed. Prins won afgelopen week samen met captain Maarten Slootmaekers de foursome simpel met  7#6, maar moest na de lunch wat meer inspanning leveren om Daan Jekken te kloppen (3#2).

De laatste ontmoeting tussen De Haagsche en Almeerderhout was in 2014. Op de Noordwijkse werd het 16-2 op de slotdag van de competitie voor de Wassenaarders, die met de zege gelijk het lot van de Almeerders bezegelden.

© André Buurman

Dames1 captain Annemiek Dompeling

De competitie voor de vrouwengolfers van de Haagsche gaat zaterdag van start. Een week later dan de andere zes poulegenoten vanwege het gastvrouwschap op de eerste competitiedag. De brigade van captain Annemiek Dompeling staat meteen voor een knappe uitdaging op de Noordwijkse. Tegenstander Princenbosch vermorzelde namelijk een week eerder debutant De Groene Ster met de maximale score van 18-0. Dompeling: ,,Princenbosch heeft zich ten opzichte van afgelopen jaren behoorlijk versterkt en gaat voor een plek in de kruisfinales. Die 18-0 van afgelopen week geeft misschien een vertekend beeld, want de gemiddelde handicap van de speelsters van De Groene Ster is denk ik toch iets te hoog voor een hoofdklasser. Zaterdagmiddag weten we hoe de krachtsverhoudingen liggen. Eén ding is zeker, we zijn er als team klaar voor.”

 

Tekst; André Buurman; Beeld; Ronald Speijer (Prins) en André Buurman

Dompeling, Haagsche Slootmaekers, Severiano Prins Competitie Hoofdklasse

Leave a Reply