Dames 1 van de Haagsche moet flink aan de bak

1 april 2015 No Comments

Dames 1 van de Haagsche moet flink aan de bak

Zowel Dames 1 als Heren 1 van de Haagsche wacht paaszaterdag een cruciaal duel. Eerstgenoemde treft Princenbosch op de Noordwijkse terwijl de Heren op Prise d’Eau de strijd aan gaan met De Pan.

Voor de formatie van captain Cornelie van Zuuren begon de competitie in de hoofdklasse vorige week pas. Maar wel direct met een klinkende 15-3 zege op Zeewolde, volgens insiders de ‘zwakste broeder’ uit de poule. Princenbosch, de opponent van zaterdag, is er eentje van een ander en vooral steviger kaliber. Zo droogde het Broekpolder bij de start met 16-2 af, maar werd de ploeg afgelopen weekeinde door regerend landskampioen de Eindhovensche weer met beide benen op de grond gezet. Voormalig captain Annemiek Dompeling onderkent het dreigende gevaar. Zij: ,,We moeten zaterdag flink aan de bak! Op papier is Princenbosch qua team vergelijkbaar met de Haagsche. Hun tweede single is afgelopen zaterdag geblesseerd geraakt en de vraag is of die er komende zaterdag bij is. Aan de andere kant, wij  hebben  een hoop ervaring in ons team en dit kan heel belangrijk zijn.”

Het nog ongeslagen Eindhovensche zal op de Noordwijkse naar verwacht weinig problemen hebben met Houtrak. Het andere duel is tussen Broekpolder-Zeewolde. Beide teams zijn nog zonder punten.

 

Tot op het bot gemotiveerd.

Captain Maarten Slootmaekers: ,,We waren zaterdag tot op het bot gemotiveerd.”

Het herstel van Heren 1 van de Haagsche afgelopen zaterdag was er een om door een ringetje te halen. De 12-6 zege op Prise d’Eau viel volgens captain Maarten Slootmaekers zelfs nog wat tegen. ,,We waren tot op het bot gemotiveerd. En ja, de score had hoger moeten uitvallen. De eerste twee punten zijn een feit”, aldus de winnende captain. Over De Pan, met wie het team zaterdag de degens moet kruisen, en dat recent met 15-3 van de Noordwijkse verloor, zegt Slootmaekers: ,,De winst op de ploeg vorig jaar betekende voor ons na drie nederlagen op rij de ommekeer. Met dezelfde instelling als zaterdag kunnen we iedereen verslaan. Het enige probleem is dat je bij De Pan van tevoren nooit weet wie je tegenstanders zijn. Van de andere kant, je moet gewoon van je eigen kracht uitgaan.”

De andere duels in poule 2 zijn; Haarlemmermeersche-Princenbosch, Noordwijkse-Amelisweerd.

Tekst en beeld André Buurman LetsPlayGolf

Foremagazine, Haagsetopsport.nl Competitie Hoofdklasse

Leave a Reply