De Haagsche treft Almeerderhout als laatste tegenstander

21 mei 2014 No Comments

De Haagsche treft Almeerderhout als laatste tegenstander

De laatste speeldag voor de Koninklijke Haagsche op de Noordwijkse tegen Almeerderhout belooft nog een spannende aangelegenheid te worden. De Wassenaarders hebben zaterdag aan een puntendeling voldoende om de Promotie/Degradatie poule te ontlopen.

Tegenstander Almeerderhout kan ook gebaat zijn bij één punt om eventuele directe degradatie te ontlopen. De ploeg uit Almere is daarbij ook nog afhankelijk van het onderlinge resultaat tussen de Noord-Nederlandse en Houtrak. Teams die in poule 1 ook nog in de gevarenzone bivakkeren.

Voor de Haagsche geldt slechts één ding en dat is winnen. Een scenario als een salonremise, daar wil captain Maarten Slootmaekers niet van horen. ,,Geen denken aan en in de praktijk nauwelijks te realiseren’’, zegt hij gedecideerd. ,,We gaan er volop. Dat betekent dat we met een goed resultaat het seizoen willen afsluiten.’’

Slootmaekers kan zaterdag op de Noordwijkse over een voltallige en fitte selectie beschikken. ,,Natuurlijk hoop je vooraf aan het seizoen een plek in de kruisfinales te kunnen halen. Het is anders gelopen. En ook hier leren we weer van.’’

Almeerderhout lijkt in deze poule het kind van de rekening te worden. Bij verlies zaterdag tegen de Haagsche komt er sowieso al na één jaar een einde aan het hoofdklasse avontuur. De Noord-Nederlandse moet winnen van Houtrak om zich te handhaven. Slagen de Groningers in die opzet, dan wordt Houtrak tot een extra ronde Promotie/Degradatie poule veroordeeld. Bovenin plaatsten poulewinnaar Noordwijk en de nummer twee, Broekpolder, zich al eerder voor de kruisfinales. De stand in poule H1 na vijf/zes wedstrijden:

Noordwijk 6 – 12, Broekpolder 5 – 8, De Pan 5 – 5, Haagsche 5 – 4, Houtrak 5 – 3, Noord-Nederlandse 5 – 2, Almeerderhout 5 – 2

In poule H2 zijn alle beslissingen gevallen. Rozenstein degradeerde zonder één winstpartij uit de hoofdklasse en de Eindhovensche werd met een 100 procent score van 12 uit 6 onaangevochten poulewinnaar. Ook de nummer twee, Prise d’Eau, plaatste zich voor de kruisfinales. De promotie/degradatie plek is voor de Hilversumsche.

Ook bij de vrouwen zijn de finalisten bekend. In poule D1 zijn dat de Noord-Nederlandse (poulewinnaar) en de Noordwijkse. Geysteren is de degradant en Houtrak mag volgende week zaterdag met Toxandria (voorlaatste in poule D2) uitmaken wie van beide naar de eerste klasse degradeert. Voor de vrouwen van de Haagsche in poule D2 helaas geen kruisfinales. De Eindhovensche (poulewinnaar) en Amelisweerd bleken in de competitie te sterk. Toch een keurige derde plek voor de formatie van Annemiek Dompeling. Prise d’Eau werd het kind van de rekening.

De kruisfinales vinden plaats in Nunspeet in het weekeinde van 31 mei en 1 juni. Op zaterdag spelen de poulewinnaars tegen de nummers 2 uit de andere poule. De promotie/degradatie wedstrijden worden op de golfclub van de Amsterdamse gehouden en wel op zaterdag 31 mei.

Tekst en beeld; André Buurman LetsPlayGolf

Almeerderhout, salonremise Competitie Hoofdklasse

Leave a Reply