De Pan en Houtrak heersen op NK Strokeplay, sterke eindspurt Luiten

11 juni 2017 No Comments

De Pan en Houtrak heersen op NK Strokeplay, sterke eindspurt Luiten

Het NK Strokeplay op De Pan ging bij de dames als verwacht naar Zhen Bontan. Bij de heren was de winst voor Houtrakker Berry Jole verrassender.

De regen was vrijdag een grote spelbreker op De Pan. Liefst dertig millimeter hemelwater daalde in de ochtenduren neer in de bossen van Bosch en Duin, wat het spelen onmogelijk maakte. Voor de heren betekende dat het toernooi met één ronde werd ingekort. De dames konden, na het nodige dweilwerk op de greens, vanaf 14.00 uur weer van start.

Dat de winst bij de vrouwen naar Zhen Bontan zou gaan, mag geen verrassing worden genoemd. De speelster van De Pan had na vier rondes toch slechts één slag voorsprong op haar clubgenote Romy Meekers. Roos Haarman maakte met een derde plek het ‘Pan-feestje’ compleet. De best geplaatste speelster van de Haagsche werd Myrte Eikenaar. De tweevoudig winnaar van het NK Strokeplay legde beslag op plek vier, elf slagen meer op de scorecard dan de winnaar.

Bij de heren zorgde Berry Jole voor een verrassing. Een slotronde van 67, samen met Nordin van Tilburg de laagste score van het toernooi, was voldoende om de titel te pakken. De 25-jarige speler van de kersverse landskampioen Houtrak liet gevestigde namen als de al eerder genoemde Nordin van Tilburg (2e) en de gedoodverfde favoriet Jerry Ji van de Noordwijkse achter zich. Ji noteerde in de eerste ronde een 76 en vergooide daarmee grotendeels zijn kansen op de titel.

Nick Nolte Kon. Haagsche

Een knappe negende plek voor Nick Nolte op het NK Strokeplay

Voor Nick Nolte zat een podiumplek er lange tijd in. De speler van de Haagsche eindigde met een socre van -2 als negende. Slechts vijf strokes van de winnaar.

Van De Pan naar Oostenrijk waar Joost Luiten dankzij een ijzersterke eindspurt van de 25ste plek op dag drie, naar een zevende plaats opstoomde. Waar de Bleiswijker de eerste drie dagen meer tegen zichzelf leek te vechten, wat ook resulteerde in een plek in de middenmoot, daar ging hij op de slotdag met zeven birdies volledig los. Vorm en zelfvertrouwen lijken zich weer meester te maken van nog altijd Neerlands beste golfer. Winnaar in Oostenrijk werd de Zuid-Afrikaan Dylan Frittelli.

Voor Darius van Driel eindigde het toernooi op de Challenge Tour op het Belgische Royal Waterloo al na twee ronden. Met een score van +3 miste hij de cut.

 

Tekst en beeld; André Buurman

 

De Pan, Eikenaar, Houtrak, Jole, Nolte. Bontan Laatste nieuws

Leave a Reply