'De Verschoppeling' is het tweede boek van auteur André Buurman

3 november 2017 No Comments

‘De Verschoppeling’ is het tweede boek van auteur André Buurman

Eerder verscheen van zijn hand ‘1000 Paarden en een Prins’, de biografie van voormalig paardensportverslaggever Hans Eysvogel. Vanaf vandaag, 3 november, ligt boek nummer 2 van journalist/schrijver in de schappen van de boekwinkel of is te bestellen via www.boekscout.nl.

 

‘De Verschoppeling’ Miljonair zonder poen’ gaat over het bizarre levensverhaal van ex-miljonair en paardeneigenaar Cees Ligthart uit Wassenaar.

 

Anderhalf jaar lang werkten Cees Ligthart (76) en de elf jaar jongere schrijver André Buurman aan het boek. Een bizar levensverhaal van een man, die als kind ernstig werd mishandeld door zijn stiefvaders en via internaten, zes marine, muzikant in Frankrijk en Duitsland volledig platzak weer voet op eigen bodem zette. Dankzij een grote dosis bluf, kennis en humor werkte hij zich in de schoonmaakbranche op tot miljonair en leed een rijk leven met dure auto’s, tientallen dravende paarden op Duindigt, een zeewaardig jacht en voor kapitalen verbouwde boerderijen. Als hij in 2004 een vorm van leukemie krijgt en zware medicijnen moet slikken, lijkt hij van de een op de andere dag in een andere wereld te leven en jaagt zijn vermogen er binnen een paar jaar doorheen. Cees Ligthart is weer terug bij af en leeft van zijn AOW-tje samen met zijn vrouw in een appartement van 60 vierkante meter. ”Geen cent meer te makken, maar dankzij alles wat ik heb meegemaakt voel ik me nog altijd miljonair.”

 

Het boek ‘De Verschoppeling’ is een uitgave van Boekscout in Soest. Kijk op www.boekscout.nl en voor een korte beschrijving van het boek op https://www.boekscout.nl/shop2/boek.php?bid=8282.

Laatste nieuws

Leave a Reply