Derde plek voor Dario Antonisse in NK-Strokeplay

10 juni 2018 No Comments

Derde plek voor Dario Antonisse in NK-Strokeplay

Met een totaalscore van -2 heeft Dario Antonisse op het NK Strokeplay beslag gelegd op de derde plek. De Zoetermeerder in Haagsche dienst moest die podiumplek wel delen met Koen Kouwenaar van Golfclub Best. Beide golfers waren overigens geen partij voor een ontketende Jerry Li van de Noordwijkse.

Die denderde met een 71, 68, 66 en nogmaals een 68 als een ware stoomwals over de Drentse Gelpenberg om met een voorsprong van liefst tien slagen op de nummer twee, Kiet van der Weele (Rosendaelsche) te eindigen. Dankzij die derde plek verdiende Antonisse een startbewijs voor het Europees Amateurkampioenschap op de Haagsche, dat van 27 tot en met 30 juni op de Koninklijke Haagsche wordt gehouden.

Trouw

Antonisse over zijn derde plek: ‘Vorig jaar was een moeizaam seizoen, ups en downs vooral in het begin. Ook een beetje met mezelf in de knoop. Hard werken, maar geen resultaten die ik wilde halen. Einde van het seizoen de switch gemaakt naar de Haagsche en veel meer plezier gekregen in mijn spel. Wel nog steeds hard blijven werken met als resultaat, twee internationale overwinningen. Op de keper beschouwd, heb ik eigenlijk bijna alleen maar goede resultaten gehaald dit jaar. En ook al is de Haagsche gedegradeerd, ik blijf ook volgend seizoen de club trouw en zal zolang ik amateur ben ook in Europa mijn toernooitjes blijven spelen.’

Anouk Sohier behaalde een achtste plek op het NK Strokeplay

Anouk Sohier behaalde een achtste plek op het NK Strokeplay

Bij de dames ging de titel naar Romy Meekers van De Pan. Zij bleef clubgenote Zhen Bontan slechts één slag voor na 72 holes.  Maayke Hoogeboom van de Noordwijkse eindigde als derde, zeven slagen van de winnaar. Anouk Sohier van de Haagsche bleef steken op een verdienstelijke achtste plaats, vlak voor clubgenoot Danique Stokmans.

 

Tekst en beeld; André Buurman; Foto Anouk Sohier; eigen archief

Antonisse, Haagsche, NK-Strokeplay Laatste nieuws

Leave a Reply