Duur puntenverlies Wassenaarse hoofdklassers

10 april 2016 No Comments

Duur puntenverlies Wassenaarse hoofdklassers

Liefst drie punten verloren de Dames en Heren golfers van de Haagsche afgelopen zaterdag aan de Noord-Nederlandse. De Heren kwamen tegen de Groningse formatie met een 9-9 deling nog met de schrik vrij. De Dames verloren kansloos met 14-4 en wachten nog altijd op de eerste competitiezege.

Dat de tegenstanders met de week sterker worden, dat ondervond de brigade van Maarten Slootmaekers zaterdag aan den lijve. Na de betrekkelijk eenvoudige 14-4 winst op Amelisweerd en de onverwacht moeizame tweepunter op Almeerderhout (10-8) liepen de Wassenaarders tegen het eerste puntverlies van de competitie aan. De 9-9 tegen de No0rd-Nederlandse was wat je noemt ‘kantje boord’. Slootmaekers: ,,Tegenstander de Noord-Nederlandse was een goede graadmeter waar we nu staan. De ambitie om mee te doen om de landstitel is onverminderd groot.”

De start in de ochtend voor de Haagsche Heren was weer goed te noemen. Ook al verloor de eerste foursome (Prins/Slootmaekers) voor de tweede week op rij. Toch was er voor de derde week op rij een 4-2 voorsprong bij de lunch dankzij winstpartijen van Koppers/Nolte (2/1) en Dahlberg/Sanders (1 up).

Valreep

,,Zeker op papier moesten we achterin de punten halen bij de singles en toen er van de eerste drie singles er twee gewonnen werden leek de derde opeenvolgende overwinning aanstaande”, aldus de Haagsche captain, die zich echter iets te vroeg rijk rekende. De tweede, vijfde en zesde single gingen ruim verloren wat een 8-8 tussenstand opleverde met nog één partij in de baan. Alle ogen waren gericht op routinier Slootmaekers, die met nog één hole te gaan 1 down stond tegen Tristan Niehuis. Maar Slootmaekers zou Slootmaekers niet zijn door de slothole te winnen en op de valreep een kostbaar punt uit het vuur sleepte voor zijn team.

Slootmaekers: ,,Gelukkig is er nog niks verloren en houden we de kansen op het bereiken van de kruisfinales in eigen hand. Komende zaterdag staat op Amelisweerd de altijd beladen wedstrijd tegen Houtrak op het programma. Dan zullen we moeten laten zien dat we uit het juiste hout gesneden zijn.”

Confrontatie

Minder vrolijke gezichten bij Dames, die op de Hilversumsche in de confrontatie met de Noord-Nederlandse op jacht gingen naar de eerste competitiepunten. Bij de lunch was er ondanks de 4-2 achterstand nog alle vertrouwen in een goed resultaat. Dankzij solide golf zorgden Annemiek Dompeling en Christine Scholten met 2/1 voor de enige winstpartij in de foursome. Geraldine Nanninga en Lotte Voermans capituleerden pas op de slothole, terwijl Cornelie van Zuuren en Annerose Groot na hole 14 reeds richting clubhuis konden. Maar de hoop op een goed resultaat werd in de middag wreed verstoord. Alleen het jonge talent Christine Scholten slaagde erin haar single te winnen.

Captain Annemiek Dompeling houdt ondanks de twee nederlagen op rij alle moed erin. ,,We hebben twee sterke tegenstanders gehad. Volgende week wacht de Sallandsche op de Groene Ster en gaan we voor de eerste winstpunten.”

The Masters

De derde ronde van The Masters in Augusta zal voor veel spelers nog lang nadreunen en als bijltjesdag de geschiedenis ingaan. Met name Jordan Spieth liet nogal wat steken vallen, getuige de double-bogey op de slothole. De titelverdediger begint de finaledag nog wel met een voorsprong, maar die is inmiddels geslonken tot zegge en schrijve één slag op landgenoot en outsider Smylie Kaufman en twee strokes op de Duitse veteraan Bernhard Langer.

Competitie Hoofdklasse

Leave a Reply