Golfen voor Kika, Trompbeker, Challenge Tour en Joost Luiten

1 juni 2017 No Comments

Golfen voor Kika, Trompbeker, Challenge Tour en Joost Luiten

Darius van Driel gedeeld 44ste in Zwitserland, Luiten in achterhoede in Zweden, KIKA golf op Liemeer en NK Strokeplay Junioren/Trompbeker.

Golfliefhebbers hoeven zich deze dagen niet te vervelen. Op veel fronten, zowel nationaal als internationaal, worden de diverse toernooien en evenementen afgewerkt. Om in eigen land te beginnen, daar mag de aandacht voor KIKA Golf niet ontbreken. Op Golf & Country Club Liemeer strijden zaterdag 3 juni vanaf 13.00 uur 48 deelnemers uiteraard om de prijzen, maar meer nog voor het goede doel, Kinderen zonder Kanker, beter bekend als KIKA. Voor een eigen bijdrage van 85 euro per persoon krijgen de golfers bij binnenkomst koffie met gebak en na de 9 holes een uitgebreid buffet voorgeschoteld. De opbrengst van deze golfdag komt ten goede aan KIKA. Golf & Country Club Liemeer stelt de starttijden gratis beschikbaar. Ook 3D Golfvakanties, Hans Severs, Acushnet Nederland (Titleist Footjoy), Callaway Golf, Heeren van Liemeer en FIVE STAR GOLF dragen als sponsor op diverse manieren bij aan deze KIKA-dag.

Darius van Driel

Darius van Driel

Van KIKA naar Zwitserland, waar Hagenaar Darius van Driel  na de eerste dag op het Swiss Challenge presented by ASG op plek 44ste (-1) staat, een plek die hij overigens moet delen met liefst 21 andere spelers op dit toernooi op de Challenge Tour. De derdejaars golfprofessional noteerde drie birdies en twee bogeys en moet op leider, de Amerikaan Brinson Paolini, zes slagen goedmaken. Beste Nederlander is Jurrian van der Vaart met een score van -4.

Luiten

Minder voortvarend ging het op de Europese Tour op dag 1 met Joost Luiten in Zweden op de Nordea Masters in Malmö. Met een score van +4, negen slagen meer dan de Italiaanse leider Renato Paratore, zal de Bleiswijker vrijdag alles uit de kast moeten halen om het weekeinde te halen.

De Haagsche deelnemers aan de Trompbeker. Van lnks naar rechts Anouk Sohier, Danique Stokmans en Carlijn de Graaf.

De Haagsche deelnemers aan de Trompbeker. Van lnks naar rechts Anouk Sohier, Danique Stokmans en Carlijn de Graaf.

En tot slot het NK Strokeplay Junioren/Trompbeker dat van zaterdag tot en met maandag op de Noord Nederlandse wordt gehouden. Een toernooi voor de jeugd tot en met 21 jaar, dat liefst 164 deelnemers uit het hele land heeft getrokken. De Haagsche is met zes spelers vertegenwoordigd. Danique Stokmans, Annemieke Campo, Carlijn de Graaf en Christine Scholten bij de vrouwen en Victor van Doorn en Ricky Sanders bij de mannen. Voor de Noordwijkse komen liefst 12 spelers in actie en van de nieuwe Heren landskampioen Houtrak komt alleen Mike Korver aan de start. Ook Rozenstein doet een gooi naar de prijzen met de gebroeders Tim en Martijn van der Steen en Raj Ghosh.

Tekst; André Buurman. Beeld: Archief Koninklijke Haagsche, KIKA, André Buurman

 

KIKA, Luiten, Trompbeker, Van Driel Laatste nieuws

Leave a Reply