Golfers Haagsche aan vooravond start competitie

23 maart 2016 No Comments

Golfers Haagsche aan vooravond start competitie

De dames- en herengolfers van de Haagsche maken zich op voor een nieuw seizoen in de hoofdklasse, dat zaterdag 26 maart van start gaat. Het team van captain Maarten Slootmaekers werd in 2008 voor het laatst landskampioen. Voor Dames 1 lijkt het behalen van de titel in 2012 als de dag van gisteren.

Een moeizame start en toch nog op het nippertje de kruisfinales halen. Heren 1 van de Haagsche maakte het zichzelf afgelopen seizoen onnodig moeilijk. Dankzij een net iets beter doelsaldo dan De Pan kon het zich gaan opmaken voor het finale weekeinde op de Lage Vuursche, met als inzet de landstitel.

Het zal een zenuwslopende dag worden, die laatste reguliere competitiewedstrijd. De kruisfinale binnen handbereik, echter met dit verschil dat de formatie van captain Maarten Slootmaekers het binnenslepen van het toetje van de competitie niet meer in eigen hand heeft. De helpende hand moet uitgerekend op de homecourse van de Haagsche van Amelisweerd komen, dat concurrent De Pan minstens in drie partijen de baas moet zien te blijven.

Captain Maarten Slootmaekers

Captain Maarten Slootmaekers

Na de foursomes prijkt er een riante 6-0 voorsprong voor De Pan op het scorebord. De lunch smaakt Heren 1 van de Haagsche plotseling minder lekker. De Pan staat eigenlijk al met één been in de kruisfinale. Maar in de middag lijken de mannen van Amelisweerd zich toch op tijd te herpakken en winnen drie van de zes singles, goed voor zes volle punten. Voldoende voor de Haagsche om zich te gaan opmaken voor de kruisfinales. Captain Maarten Slootmaekers over die laatste en beslissende laatste competitiedag destijds: ,,Het was behoorlijk billenknijpen. En ja, we hebben het ons onnodig moeilijk gemaakt. Maar o zo blij en trots dat we het eerste doel, de kruisfinales, gehaald hebben.”

Maar de halve finale tegen ‘angstgegner’ Houtrak eindigt in een deceptie. Op een nat en koud Lage Vuursche geeft de Haagsche die zaterdag 16 mei niet thuis. Blijft de schade tot aan de lunch nog beperkt (4-2 achterstand), in het tweede bedrijf gaan de meeste Wassenaarse lampjes voortijdig uit. De enige winstpunten komen van Quint Koppers, die zijn partij met 6#4 wint en Maarten Slootmaekers (A/S).

Jordi Dahlberg maakt al zeven seizoenen deel uit van Heren 1 van de Haagsche

Jordi Dahlberg maakt al zeven seizoenen deel uit van Heren 1 van de Haagsche

Basisspeler Jordi Dahlberg (zevende seizoen Heren 1) kijkt liever vooruit dan dat hij terugblikt op het voorbije seizoen. ,,We hebben een prima trainingsmidweek in Portugal achter de rug. Van ’s morgens vroeg tot laat in de middag veel oefenen en spelen. Keihard gewerkt met z’n allen. Het gevoel is goed. Portugal was ook het moment waar alle selectiespelers een plek in Heren 1 moesten zien af te dwingen. Severiano Prins is nieuw in de selectie. Hij komt van de Haarlemmermeersche, waar we afgelopen seizoen nog tegen gespeeld hebben.”

Voor Koen Rutten is het uiteraard zuur dat hij dit seizoen buiten de boot valt, vindt ook captain Maarten Slootmaekers. ,,Het was zeker geen makkelijke beslissing. Het lag allemaal erg dicht bij elkaar. En Koen is al jaren een vaste waarde in Heren 1.”

Annemiek Dompeling nam het captainstokje over van Cornelie van Zuuren

Annemiek Dompeling nam het captainstokje over van Cornelie van Zuuren

Ook de dames van de Haagsche bivakkeerden een aantal dagen onder de Portugese zon en net als de mannelijke collega’s op Campo Real Lisboa. Annemiek Dompeling, die dit jaar het captainstokje van Cornelie van Zuuren weer heeft overgenomen, heeft met haar team in Portugal ook alles behalve stilgezeten. ,,Lange dagen en ook veel gewerkt aan het vertrouwen in het eigen spel. Het mentale onderdeel dus. Erg belangrijk. Ik kan niets anders zeggen dat we met een goed gevoel uit Portugal zijn teruggekeerd. Maar dat wil niet zeggen dat we gelijk met de besten gaan meedoen in de competitie. Behouden blijven voor de hoofdklasse is voorlopig het streven. Natuurlijk ga we ons stinkende best doen om het maximale er uit te slepen.”

De herengolfers van de Haagsche beginnen de competitie zaterdag 26 maart tegen Amelisweerd op golfclub Almeerderhout. De Haagsche dames moeten nog een weekje geduld hebben. Zij zijn gastvrouw op de eerste competitiedag en komen dus nog niet in actie.

Teamsamenstelling Haagsche Heren 1

Maarten Slootmaekers (c), Jordi Dahlberg, Severiano Prins, Ricky Sanders, Nick Nolte, Quint Koppers.

Indeling hoofdklasse (H1)

Noord-Nederlandse, Zwolle, Amelisweerd, De Hoge Kleij, Houtrak, Almeerderhout, Koninklijke Haagsche.

Dames 1

Teamsamenstelling Haagsche Dames 1

Annemiek Dompeling (c), Cornelie van Zuuren, Geraldine Nanninga, Lotte Voermans, Christine Scholten. Barbara Kerdel en Annerose Groot spelen om beurten in Dames 1.

Indeling hoofdklasse (D2)

Sallandsche, Noord-Nederlandse, Princenbosch, De Groene Ster, Hilversumsche, Noordwijkse, Koninklijke Haagsche.

 

Tekst en beeld; André Buurman LetsPlayGolf

Competitie Hoofdklasse

Leave a Reply