GolfSixes op Centurion Club moet vooral tieners trekken

27 april 2017 No Comments

GolfSixes op Centurion Club moet vooral tieners trekken

Om de golfsport voor een breder publiek en met name de jonge generatie nog aantrekkelijker te maken, heeft de Europese Tour plek ingeruimd voor het GolfSixes toernooi. Joost Luiten is ook van de partij.

GolfSixes betreft een tweedaags golfevenement dat op 6 en 7 mei op de Centurion Club in Londen onder auspiciën van de Europese Tour wordt gehouden en waaraan zestien landen deelnemen. Namens Nederland komen Joost Luiten en Reinier Saxton aan de start. De spelvormen tijdens de tweedagen is onder andere greensome, foursome en medal matchplay. Greensome is een koppelwedstrijd (bijvoorbeeld Engeland tegen Nederland) over zes holes waar beide spelers van elk landenteam afslaan en vervolgens de beste bal kiezen. Daarna wordt om de beurt geslagen tot is uitgeholed.

Hole 18 van Golf Centurion is een van de zes holes waar de GolfSixes op plaatsvinden.

Hole 18 van Golf Centurion is een van de zes holes waar de GolfSixes op plaatsvinden.

Tijdens het GolfSixes zullen de bij veel toernooien gebruikelijke bordjes met ‘stilte’ in het magazijn van de greenkeeper achterblijven. Daarentegen zullen muziek en vuurwerk de golfers begeleiden op de teebox en ook is er tijdens de wedstrijd veel interactie tussen publiek en spelers.

Centurion Club is een relatieve jonge en privat golf course van 18 holes, geopend in de zomer van 2013. De baan is gelegen in de plaats Hertfordshire, ten westen van St. Albans, niet ver van de M1 en op iets meer dan een half uur van het centrum van Londen.

De Voorburger André Hendriks is al sinds 2010 nauw betrokken bij de ontwikkeling van Centurion Club

De Voorburger André Hendriks is al sinds 2010 nauw betrokken bij de ontwikkeling van Centurion Club

Twee Nederlanders, Bert Pronk en André Hendriks, zijn al sinds 2010 nauw betrokken bij de ontwikkeling van de golfclub. Een van hen, ondernemer André Hendriks en enthousiast amateurgolfer uit Voorburg zegt hierover: ‘Toen we de omgeving bezochten waren we direct onder de indruk van het heuvelachtige landschap. Door de vorige eigenaar is bovendien een enorme hoeveelheid grond en bouwpuin binnengebracht, waardoor de meeste holes een natuurlijk amphitheater zijn geworden.’

De formule van de club lijkt wat op die van The International en The Dutch. Met dit concept onderscheidt Centurion Club zich van veel traditionele clubs in Engeland.

Kijk voor meer informatie over Centurion Club op http://www.centurionclub.co.uk

‘De golf moet moderniseren om nieuw en vooral jong publiek in de sport te interesseren’, zegt de opperbaas van de European Tour, Keith Pelley. Doelgroep zijn vooral die jongeren, die rond de eeuwwisseling zijn geboren, beter bekend als de ‘millennials’. Door de snelle en spannende manier van het spel en niet in de laatste plaats vanwege de interactieve, digitale ervaring voor de fans op de baan en voor de mensen thuis voor de buis is het volgens de organisatie de ultieme manier om de golfsport te promoten.

 

Het prijzengeld voor het GolfSixes toernooi bedraagt 1 miljoen euro.

Beeld: Centurion Club en privécollectie André Hendriks

Centurion, London, Luiten Laatste nieuws

Leave a Reply