Goyer, de dark horse in de hoofdklasse?

31 maart 2017 No Comments

Goyer, de dark horse in de hoofdklasse?

De mannengolfers van de Haagsche staan zaterdag 2 april voor hun competitie-ouverture. Het verplichte dagje vrij werd ongetwijfeld goed benut om de tegenstanders van de komende weken van dichtbij te bekijken.

Zo liet promovendus de Goyer, tot 2015 nog een grijze muis in de eerste klasse, meteen van zich spreken door Rozenstein met ruime cijfers te kloppen. Een eenmalige, positieve uitschieter van de ploeg uit Eemnes, of wordt het dé verrassing van 2017? De Goyer mag in deze poule gerust de ‘dark horse’ worden genoemd. Afgelopen seizoen uit de eerste klasse gepromoveerd om meteen op de eerste competitiedag zijn visitekaartje af te geven. Of Rozenstein, de andere nieuwkomer, ook als sterkte graadmeter mag worden gezien, is natuurlijk de vraag. De 15-3 nederlaag van de Wassenaarders lijkt dan ook wat geflatteerd ook al doet de uitslag anders vermoeden. De talentvolle ploeg uit de Noord-Oostpolder profiteerde wel gretig van de dure missertjes van de tegenstander. De Haagsche is op zijn hoede, weet ook captain Maarten Slootmaekers.

 

Captain Maarten Slootmaekers hield zichzelf en zijn teamgenoten een levensgrote spiegel voor.

Captain Maarten Slootmaekers

,,De Goyer is een jonge talentvolle ploeg en kan inderdaad weleens de verrassing van het seizoen gaan worden’’, weet Slootmaekers inmiddels over de tegenstander van zaterdag. ,,Maar’’, voegt hij er meteen aan toe, ‘’hun beste speler, Vince van Veen, is er niet bij. Hij speelt met Oranje een toernooi in Spanje. Er zijn nogal wat mutaties geweest bij de meeste teams in de hoofdklasse, dus is het lastig in te schatten hoeveel sterker, of juist niet, de ploegen zijn ten opzichte van vorig seizoen. Toch wil ik niet van een loterij spreken. We gaan als altijd van onze eigen kracht uit en richten ons net als alle jaren op de kruisfinales. We hebben daarin nog wat recht te zetten.’’

Oudere speelsters

Rozenstein moet proberen de vieze smaak van de nederlaag tegen de Goyer weg te poetsen. En dat zal niet makkelijk gaan, want opponent De Pan lijkt gezien de makkelijke 14-4 winst op Almeerderhout afgelopen week in goeden doen te zijn. ,,We weten waar we de punten hebben laten liggen vorige week”, blikt captain Robert Frijling terug op het verloren. ,,We hebben daarom ook veel aan het shortgame gewerkt deze afgelopen dagen. Tevens is de Noord Nederlandse een baan die, hoewel aan de andere kant van Nederland ons beter ligt.” Het derde duel in poule 2 van de hoofdklasse op de Noord-Nederlandse gaat tussen de Noordwijkse en Almeerderhout.

De dames van de Haagsche staan voor hun tweede zege. Na de 12-6 op Amelisweerd, wacht nu Almeerderhout op de menukaart, dat in 2011 voor het laatst in de hoofdklasse uitkwam. De ploeg uit Almere begon als gastvrouw aan de competitie en komt dus voor het eerst in actie. ,,Ik ken het team van Almeerderhout niet’’, geeft captain Annemiek Dompeling van de Haagsche ruiterlijk toe. ,,Het bestaat zover ik weet uit wat oudere speelsters. Ongetwijfeld een ervaren ploeg. We gaan er in ieder geval vol in.’’ De duels in poule 1 van de hoofdklasse worden gespeeld op De Pan. ,,Daar wonnen we twee weken geleden de ‘Thermometer’. Prachtige baan, die ons wel ligt.’’

De andere twee duels in de poule zijn: Amelisweerd-Wouwse Plantage en Princenbosch-Prise d’Eau.

Tekst; André Buurman, Beeld; Michael Yarnold

 

 

Goyer, Rozenstein Competitie Hoofdklasse

Leave a Reply