Haagsche Dames zijn op hun hoede voor de Hilversumsche

20 april 2016 No Comments

Haagsche Dames zijn op hun hoede voor de Hilversumsche

Alleen de damesgolfers van de Haagsche komen deze vijfde competitiedag in actie. Het zestal wacht de lastige uitbeurt op Princenbosch tegen de Hilversumsche. De heren hebben zaterdag geen competitieverplichtingen en zijn gastheer op de eigen homecourse.

 

Niet in actie komen, betekent zeker geen vrije zaterdag. De ‘verplichte’ rol als gastheer zal door de formatie van captain Maarten Slootmaekers ongetwijfeld worden gebruikt om te oefenen en proberen de mentale neus dezelfde kant op te blijven houden. Tussen de bedrijven door uiteraard een blik op de baan, waar de concurrentie er alles aan zal doen het verschil op de ranglijst met de Haagsche koploper weer wat kleiner te maken. Met name de resultaten van De Hoge Kleij (tegen Almeerderhout) en Houtrak (tegen Zwolle) zijn voor de Haagsche cruciaal. De Noord-Nederlandse behaalde net als De Hoge Kleij en Houtrak vier punten. Met dit verschil dat de Groningers daar vier matches voor nodig had, eentje meer dan de andere twee.

Severiano Prins zal met belangstelling de verrichten van de concurrenten volgen.

Severiano Prins zal met belangstelling de verrichtingen van de concurrenten volgen .

De Haagsche gaat met 7 uit 4 alleen aan de leiding in poule H1 van de Hoofdklasse. Hoewel ook een golfbal rond is, zal naar verwacht zowel De Hoge Kleij als Houtrak zijn partij wel winnen en de marge met de Haagsche tot slechts één punt terugbrengen. Met de partijen tegen De Hoge Kleij (zaterdag 30 april) en een week later tegen Zwolle nog voor de boeg, hebben de Wassenaarders nog twee knappe klussen te klaren om een plek in de kruisfinale – laatste weekeinde van mei op De Goyer – af te dwingen.

Winningmood

De dames van de Haagsche kunnen na de 11-7 zege op De Sallandsche afgelopen week weer even opgelucht ademhalen. De hatelijke nul is in ieder geval van de kaart gepoetst. Van de twee sterkste tegenstanders, de Noord-Nederlandse en Princenbosch werd weliswaar verloren en zijn de kansen op het halen van de kruisfinales niet meer realistisch te noemen, het zestal onder leiding van Annemiek Dompeling is wat je noemt zeker na zaterdag in de winningmood.

Toch is de Hilversumsche, sinds 2010 onafgebroken in de Hoofdklasse, een tegenstander waar gedegen rekening mee moet worden gehouden. De teams kwamen elkaar de afgelopen zes seizoenen drie keer tegen in de poulefase, waarvan de Haagsche er twee won. Dit jaar verloor de ploeg uit de omroepstad alleen van de Noordwijkse, had het relatief veel moeite met De Sallandsche (10-8) en verraste het vriend en vijand door de Noord-Nederlandse, toch een van de favorieten, met 11-7 te verslaan.

,,We zijn op ons hoede’’, reageert captain Annemiek Dompeling nuchter op de stelling dat de Hilversumsche opnieuw voor een verrassing kan zorgen. ,,We gaan van onze eigen kracht uit. De winst van zaterdag was hard nodig. Niet alleen voor de punten, ook voor het moreel.’’

 

Tekst; André Buurman LetsPlayGolf & ABPress Communicatie, Beeld Ronald Speijer (Severiano Prins) en André Buurman (Annemiek Dompeling)

Annemiek Dompeling, Haagsche, Hilversumsche, Noord-Nederlandse Competitie Hoofdklasse

Leave a Reply