Haagsche golfers domineren op het NK Foursome

29 augustus 2018 No Comments

Haagsche golfers domineren op het NK Foursome

Het NK Foursome op de Koninklijke Haagsche is grotendeels een ‘Haagsche’ aangelegenheid geworden. Bij de dames zegevierde het koppel Barbara Kerdel/Danique Stokmans en bij de heren ging de winst naar Tim van der Steen en Benjamin Reuter. De laatste, speler van Almeerderhout, was de enige ‘niet-Haagsche’ finalist.

Het werd een latertje, deze zondag in de Meijendelse duinen. Hadden de vier vrouwelijke finalisten 19 holes nodig om een winnaar te kunnen uitroepen, de mannen spanden met liefst 25 holes de kroon. Een slopende verlenging dus, waar Tim van der Steen en zijn kompaan Benjamin Reuter uiteindelijk het gelouterde duo Maarten Slootmaekers en Dario Antonisse met nipt verschil op de knieën kreeg. ‘Vooropgesteld’, zei Slootmaekers daags na de verloren finale, ‘verliezen is nooit leuk, maar ik gun het Tim en Benjamin van harte. Ik vergelijk een play-off met penaltyschieten. Beetje een loterij.’ Tim van der Steen en Benjamin Reuter prolongeerden overigens hun titel NK Foursome.

Het duo Kerdel/Stokmans had weliswaar zes holes minder nodig om tegen Myrte Eikenaar en Carlijn de Graaf de winst naar zich toe te trekken, de finale was zeker niet minder spannend dan bij de mannen. Kerdel: ‘Het deelnemersveld was vergeleken met vorig jaar minder sterk. En ook de weersomstandigheden zaterdag hebben een rol gespeeld, want er werd over de linie heel matig gescoord. We dachten zelfs de boot te hebben gemist, maar dat viel achteraf mee. De finale was uiteraard het doel, maar dat we die ook zouden winnen van Myrte en Carlijn, dat had ik van tevoren zeker niet verwacht. Natuurlijk ben ik blij met deze titel, maar aan de andere kant ook weer een beetje sneu voor Myrte en Carlijn.’

Tekst; André Buurman, beeld: KHGC

 

 

 

Antonisse, De Graaf, Eikenaar, Haagsche, Kerdel, NK Foursome, Slootmaekers, Stokmans Laatste nieuws

Leave a Reply