Haagsche-Eindhovensche, kraker in hoofdklasse

26 april 2018 No Comments

Haagsche-Eindhovensche, kraker in hoofdklasse

Beide ploegen zijn eigenlijk al zeker van een plek in de kruisfinales, maar zaterdag gaat het erom wie van de twee zich over een week tot poulewinnaar mag kronen. Ook al is het inmiddels de vijfde competitiedag, De Haagsche-Eindhovensche op de golfbaan van de Hilversumsche is toch pas de eerste en helaas ook de enige kraker uit poule D2.

Natuurlijk is het geen verrassing dat de Haagsche en Eindhovensche twee van de vier kruisfinalisten op de Lage Vuursche zijn in het laatste weekeinde van mei. Daar wordt het pas echt menens, vinden ook de meeste spelers. Want, zoals eerder hier neergepend, echt spannend zijn de beide reguliere competitiepoules van de dames al jaren niet meer. Niet zozeer de vraag of, eerder wannéér de gevestigde orde als de Haagsche en Eindhovensche in poule D2 en De Pan en Noordwijkse (D1) zich voor de eindstrijd kwalificeert. Al moet gezegd, in poule D1 kan de Noord Nederlandse misschien nog voor een verrassing zorgen. Maar dan zal zaterdag sowieso van de Noordwijkse moeten worden gewonnen.

Griep

Niet echt spannend dus, die hoofdklasse Dames-competitie. Dat wil echter niet zeggen dat het duel tussen de Haagsche en Eindhovensche als formaliteit kan worden afgedaan. Om de duvel niet. Er staat ook nog iets als prestige op het spel. Of, zoals de sinds woensdag door de griep gevelde captain Annemiek Dompeling het verwoordt: ‘Het is dé krachtmeting van de poule. Ik hoop trouwens op tijd fit te zijn.’

Want verliezen, dat willen beide teams niet en sowieso niet van elkaar. En het treffen op de Hilversumsche kan dan ook als de eerste, serieuze testmatch van het seizoen worden gezien. Het zal er ongetwijfeld om spannen straks op de lommerrijke bosbaan aan de Soestdijkerstraatweg. Aan een voorspelling wil de redactie zich dan ook niet wagen. Haagsche-speelster Anouk Sohier ziet zeker mogelijkheden. ‘Als we doen wat we kunnen, maken we een hele goede kans.’

Een tweede plek voor Dames 1 van de Haagsche

Een tweede plaats voor Dames 1 van de Haagsche vorig jaar

Maar er staat meer op het spel deze laatste zaterdag in april. Want ook in de onderste regionen zullen de beslissingen gaan vallen. Gastvrouw Hilversumsche zal zonder zelf te spelen na één seizoen alweer afdalen naar de eerste klasse. Daar is geen ontkomen aan. Wie zich als tweede degradant zal melden, is nog een beetje koffiedik kijken. De Sallandsche ontmoet Houtrak en staat met 2 uit 5 na de Hilversumsche het beroerdst voor. De Rosendaelsch (2 uit 4) zal tegen Princenbosch een ‘dag dat alles lukt’ moeten hebben om van de Bredase dames te winnen.

Observeren

In poule D1 is Broekpolder inmiddels gedegradeerd en zal Zeewolde (tegen Amelisweerd) ongetwijfeld volgen. Bovenin zal de Noord Nederlandse tegen de Noordwijkse de laatste kans moeten grijpen om zicht op de kruisfinales te houden. Regerend kampioen De Pan zal aan Wouwse Plantage geen kind hebben en is dan zeker van de eindronde.

De Haagsche Heren kunnen op hun vrije dag de tegenstander van volgende week, De Pan, van dichtbij observeren en daar ongetwijfeld voordeel uithalen. De Pan zal een harde dobber hebben aan Houtrak, dat ondanks de landstitel in 2017, bij winst pas zo goed als zeker is van een plek in de kruisfinales.

Tekst; André Buurman, Beeld; Koninklijk Haagsche

 

 

Dompeling, Haagsche, Sohier Competitie Hoofdklasse

Leave a Reply