Haagsche Heren buigen 1-5 achterstand om in 11-7 winst

2 april 2017 No Comments

Haagsche Heren buigen 1-5 achterstand om in 11-7 winst

Een 1-5 achterstand bij de lunch en in de middaguren twee onderbrekingen wegens noodweer. Elk weldenkend mens zou op dat moment geen piek meer gegeven hebben voor de kansen van Heren 1 van de Haagsche.

Maar een wedstrijd, zo bleek zaterdag weer eens, is pas gespeeld als de scheidsrechter voor de laatste keer op zijn fluitje blaast. Of in dit geval, alle flights terug in het clubhuis zijn.

De Goyer. Na de eerste competitieronde meteen gebombardeerd tot angstgegner. Nieuwkomer, barstensvol talent en op dag één al flink huisgehouden in poule 2. Met een alleszeggende 15-3 score tegen Rozenstein werd meteen de toon gezet. De Haagsche was dus gewaarschuwd. Op de Noord Nederlandse in het Groningse Glimmen mocht de Goyer laten zien dat die 15-3 van een week eerder geen uitschieter was. Als na de foursome de ploeg uit Eemnes met 5-1 leidt, lijkt in amper zeven dagen tijd voor de tweede keer een Wassenaars team te sneuvelen tegen de promovendus.

Nick Nolte Kon. Haagsche

Routinier Nick Nolte van de Haagsche won zijn partij met 6/5.

Weinig vrolijke gezichten in het Haagsche kamp aan de ingekorte lunchtafel. ,,Het liep nagenoeg bij niemand van ons in de foursomes’’, blikte captain Maarten Slootmaekers terug op de in alle opzichten weinig glorieuze ochtenduren. ,,Het enige wat je kan doen is vol aan de bak. En dan blijkt dat het in vijf van de zes partijen gewoon loopt zoals het moet lopen. Echt, super. Alleen Victor van Door verliest jammer genoeg met 2/1. De rest wint met dikke cijfers, waaronder Nick Nolte met . Dit is niet uit te leggen. Misschien is het toch wel de ervaring van deze ploeg. Zaterdag tegen de Pan. Daarom is het zo belangrijk dat we al twee punten op zak hebben. Als we hadden verloren, dan was ook dat ritje terug vanuit het Groningse Glimmen naar huis een stuk minder ontspannen geweest.’’

Stiekem

Voor Rozenstein hebben de eerste twee competitiewedstrijden nog niet opgeleverd waar vooraf stiekem op was gehoopt. Tweemaal een 15-3 nederlaag, eerst tegen de Goyer en afgelopen zaterdag bleef de Pan met dezelfde cijfers de Wassenaarders de baas. Captain Robert Frijling over het tweede verlies: ,,Wij gaan wederom met het gevoel dat er meer in had gezeten naar huis.’’ Rozenstein begon in dezelfde formatie als afgelopen week tegen de Goyer. Slordig spel van Patrick Groen en Robert Frijling zorgde voor een snelle 2-down, maar birdies op 14 en 16 betekenden niet alleen A/S met nog twee te gaan, meer nog voor een spannende finale. De zo gegunde en verdiende winst ging toch naar de Pan, dat profiteerde van een 3-putt van de Wassenaarders.

Captain Rozenstein Robert Frijling

Captain Rozenstein Robert Frijling zag zijn team voor de tweede week op rij met 15-3 verliezen.

Uiteraard hadden de Rozensteiners net als de andere teams last van de overtrekkende onweersbuien, die voor nogal wat wateroverlast zorgden. De enige winstpartij van de Wassenaarders kwam op naam van Robert Frijling, die in Dario Antonisse een geduchte tegenstander had. Frijling begon goed en maakte parren en birdies waardoor zijn Zoetermeerse tegenstander flink aan de bak moest. Op de 16e leek het tij even te keren toen Antonisse zijn bal vlak naar de green sloeg op de par 4, om de chip vervolgens op 1 meter te leggen. Maar Frijling zou Frijling niet zijn als hij zijn birdieputt over liefst 25 meter uitholede en daarmee zijn eerste competitiewinstpartij van het seizoen boekte. Daar zou het ook bij blijven voor de nieuwkomer in de hoofdklasse. Alleen Patrick Groen sleepte nadien nog een puntje uit de strijd, terwijl de meeste andere teamleaden met klein verschil verloren. Frijling: ,,Hoewel de eindstand het niet laat zien, was het een toch een spannende wedstrijd waarbij de meerderheid van de potten op de laatste holes werden beslist.’’ De Noordwijkse-Almeerderhout eindigde in 7-11.

Smetje

De dames van de Haagsche zijn hard op weg naar een plek in de kruisfinales. Hoewel nog vier competitiewedstrijden te gaan, lijkt het er alles op dat het in poule 1 van de hoofdklasse gaat tussen De Pan en de Haagsche. Beide zijn nog zonder puntverlies en de ploegen treffen elkaar over veertien dagen op Amelisweerd. De Pan was zaterdag gastvrouw en kwam dan ook niet in actie. Voor de Haagsche alle gelegenheid om tegen debutant Almeerderhout alle registers open te trekken. De gevolgen lieten zich raden, want de zes, veelal oudere dames, waren niet in staat om de ‘jonge en gretige honden’ uit Wassenaar ook maar enig tegenstand van formaat te bieden. Het werd 2-16 met slechts een verliespartij van Christine Scholten. Het mag niet eens als het enige smetje worden gezien op het resultaat.

Annemiek Dompeling, captain van Dames 1

Annemiek Dompeling, captain van Dames 1

Ook al staan de sterren gunstig, zit het de Wassenaarse dames volop mee en is niet de vraag of, maar meer wannéér een plek in de kruisfinales een feit is, niemand, maar dan ook niemand in en rond de Groot Haesebroekseweg wil het woord ‘landstitel’ in de mond nemen. ,,We zijn op de goede weg en onderschatten niemand’’, roept het zestal nagenoeg nét niet in koor. Toch lijkt een herhaling van 2012, toen de Haagsche Dames voor het laatst landskampioen werden, met de week groter te worden.

De andere uitslagen in poule 1; Amelisweerd-Wouwse Plantage 14-4, Princenbosch-Prise d’Eau 15-3.

Tekst; André Buurman, beeld Ronald Speijer, archief Koninklijke Haagsche (front) en André Buurman

De Pan, Goyer, Haagsche, Rozenstein Competitie Hoofdklasse

Leave a Reply