Haagsche Heren op stoom, Dames maken pas op plaats

16 april 2017 No Comments

Haagsche Heren op stoom, Dames maken pas op plaats

Nu ook de derde competitiewedstrijd winnend werd afgesloten, komen de kruisfinales voor Heren 1 van de Haagsche met de week dichterbij. Dames 1 van de Wassenaarders is eveneens nog volop in de race voor het laatste toetje van de competitie, ook al verloor het paaszaterdag van De Pan.

 

Vincent van Doorn boekte zijn tweede winstpartij in de singles voor de Haagsche

Vincent van Doorn boekte zijn tweede winstpartij in de singles voor de Haagsche

De 16-2 zege op Almeerderhout sprak voor zich. Al in de ochtenduren was er voor Heren 1 van de Haagsche eigenlijk al geen vuiltje meer aan de lucht. De achterstand van 6-0 bij de lunch was voor de mannen uit de Flevopolder eigenlijk al niet meer goed te maken. Opvallend, de afgelopen twee wedstrijden keek de Haagsche na de ochtenduren telkens tegen een achterstand aan. 1-5 tegen De Goyer (eindstand 11-7), 2-4 tegen De Pan (eindstand 10-8), maar werd het tij in de middag gekeerd. Dit keer konden de mannen van captain Slootmaekers in alle rust van de uitstekend verzorgde en smaakvolle lunch van gastheer Rozenstein genieten. De tweede helft werd als verwacht dan ook niet meer dan een formaliteit, al verslikte Jordi Dahlberg zich als enige in zijn tegenstander (1up voor Max Sanglier). De rest maakte zijn favorietenrol meer dan waar, met als positieve uitschieter de 8/6 van Severiano Prins op Kevin Echteld. Ook youngster Victor van Doorn begint als nieuwkomer in de Haagsche formatie zijn draai inmiddels te vinden. De 20-jarige boekte zijn tweede winstpartij dusver in de singles.

Dichterbij

Captain Maarten Slootmaekers over de derde zege op rij: ‘Gesteund door een hoop supporters waaronder weer een aantal jongens uit ons reserveteam hebben we een goede en klinkende overwinning gepakt. Het is een mooie stap en zo komen de kruisfinales, onze primaire doelstelling, met de week iets dichterbij.’

Komende zaterdag wacht de clash met de Noordwijkse, dat paaszaterdag van De Pan verloor. Ook al draait de Noordwijkse dit seizoen uiterst stroef, de Derby van de Zuid-Hollandse duinen is en blijft altijd bijzonder. De Goyer is het strijdtoneel. De andere uitslag in poule H2; Goyer-Noord Nederlandse 12-6.

Haagsche Christine Scholten won als enige haar singlepartij

Haagsche Christine Scholten won als enige haar singlepartij

En tot slot Dames 1 van de Haagsche. Na drie relatief eenvoudige overwinningen, liep het op Amelisweerd tegen haar eerste nederlaag op. De Pan trok met 7-11 aan het langste eind. Geen onverwacht verlies, ook al stonden de neuzen van de Haagsche dames vooraf allemaal de goede kant op. Maar ondanks deze positieve instelling, vertrouwen in een goede afloop en zelfs een 4-2 voorsprong bij de lunch, bleek het met drie Oranje-spelers sterke De Pan toch net een maatje te groot. Christine Scholten lukte het als enige haar singlepartij te winnen, terwijl Myrte Eikenaar tegen het jonge talent Roos Haarman op een All Square afsloot.

Scherper

‘Een sterkte tegenstander, die op en rond de greens toch net iets scherper bleek dan wij’, aldus captain Annemiek Dompeling. En vervolgens: ‘Zeker geen schande om van de regerend landskampioen te verliezen. En voor ons is er nog alle zicht op een plek in de kruisfinales. Komend weekeinde geen competitieverplichtingen. We gaan die volop benutten om te trainen.’

Andere uitslagen; Almeerderhout-Prise d’Eau 0-18, Princenbosch-Wouwse Plantage 14-4.

Tekst; André Buurman, Beeld; Annemiek Dompeling en André Buurman

 

 

 

Almeerderhout, De Pan, Haagsche, kruisfinale, Vincent van Doorn Competitie Hoofdklasse

Leave a Reply