Haagsche Heren op stoom, Dames starten met verlies

3 april 2016 No Comments

Haagsche Heren op stoom, Dames starten met verlies

De Haagsche Heren zijn dit seizoen prima uit de startblokken gekomen. De 14-4 winst in de openingsronde kreeg zaterdag een vervolg met een zege op Almeerderhout. Maar de Slootmaekers-brigade moest dit keer wel tot het gaatje gaan om de twee winstpunten binnen te slepen (10-8). Voor de Haagsche Dames begon de competitie minder succesvol; in runner-up Princenbosch moest het vooral na de lunch haar meerdere erkennen (11-7) 

Vier uit twee. De herengolfers van de Haagsche hebben weleens een minder start van de competitie gekend. Het tij lijkt gekeerd voor de Wassenaarders en heel voorzichtig mag met een schuin oog naar een plekje in de kruisfinales, laatste weekeinde van mei, worden geloerd. ,,Maar dan moet het de komende weken wel scherper”, concludeerde captain Maarten Slootmaekers na afloop van de uiterst moeizame 10-8 winst op Almeerderhout.

Slootmaekers vervolgt: ,,We waren dit team twee jaar geleden ook al tegengekomen. Toen waren wij op Noordwijk nog veel te sterk (16-2). Het jonge team is de afgelopen twee jaar veel beter geworden.”

Scherper

Na de winst vorige week en onder het mom van het Oud-Hollands ‘never change a winning team’ trad Heren 1 ’s ochtend in dezelfde samenstelling aan in de foursomes. De tussenstand bij de lunch kende, net als vorige week, een 4-2 voorsprong. Dit keer was het echter de eerste foursome (Prins/Slootmaekers) die de punten liet liggen.

In de middag werd het eigenlijk nog onnodig en onverwacht spannend. Prins (3/2) en Slootmaekers (7/6) namen weliswaar snel sportief revanche. In de andere partijen stonden drie man ruim achter. ,,Gelukkig bracht ook Jordi Dahlberg (4/3) belangrijke punten binnen waardoor de dagwinst in ieder geval binnen was”, sprak Slootmaekers opgelucht. ,,De andere drie partijen, waaronder die van Quint Koppers,  gingen verloren wat iets zegt over het niveau van Almeerderhout als ook over het feit dat het bij ons allemaal nog net iets scherper moet de komende weken.”

De Haagsche is na twee duels koploper in poule H1 van de Hoofdklasse en treft zaterdag op De Hoge Kleij de Noord-Nederlandse, dat zaterdag met 13-5 van De Hoge Kleij verloor.

Dames 1 van de Haagsche was van tevoren gewaarschuwd. Princenbosch is een tegenstander waar je dit seizoen terdege rekening mee moet houden, zeker na de 18-0 winst die de ploeg op de openingsdag van de competitie op De Groene Ster behaalde.

Eagle

In de ochtenduren in de Noordwijkse duinen hielden beide teams elkaar goed in evenwicht (3-3). De eerste foursome Annemiek Dompeling/Christine Scholten sleepte een all square uit het vuur, na een achterstand van 2 down na 14! De tweede foursome (Geraldine Nanning/Lotte Voermans) ging weliswaar verloren met 4/3, maar het duo Barbara Kerdel en Cornelie van Zuuren zorgde dat de balans bij de lunch weer in evenwicht kwam (4/3). Een stand, die zeker voor de Haagsche Dames perspectieven bood voor de singles in de middag.

Geraldine Nanninga van de Haagsche

Geraldine Nanninga van de Haagsche

Maar de hoop op een verrassing blijkt al snel een ijdele te zijn als de dames Dompeling, Nanninga en Voermans alle drie hun partij verliezen. Dus was de hoop gevestigd op de later gestarte vrouwen. Maar als Babara Kerdel op de 17e hole struikelt over haar tegenstander, is het pleit in feite al beslecht. Noemenswaardig is wel de eagle van Cornelie van Zuuren op hole 16 van de Noordwijkse. Een slag over 155 meter rolde tot grote vreugde van de voormalig captain in de hole. Christine Scholten kon terugkijken op een prima debuut. De partij tegen Petra van Haagen besliste de pas 14-jarige Wassenaarse al op hole 14.

Net als bij de Heren, is de Noord-Nederlandse, de volle winst uit twee partijen en met 16-2 veel te sterk voor De Groene Ster, komende zaterdag de tegenstander bij de Vrouwen. Plaats van handeling is de Hilversumsche.

Tekst en Beeld; André Buurman, LetsPlayGolf & ABPress Communicatie

 

Haagsche, Slootmaekers Competitie Hoofdklasse

Leave a Reply