Haagsche Heren verslikken zich in debutant Amelisweerd

22 maart 2015 No Comments

Haagsche Heren verslikken zich in debutant Amelisweerd

Ze waren er klaar voor, de heren van de Haagsche Golf & Country Club. Een goede voorbereiding in het Spaanse Gerona zou zeker bijdragen aan een flitsende competitiestart. Het verliep iets anders.

Amelisweerd. Niet echt een nieuwkomer in de hoofdklasse. Het team degradeerde namelijk in 2012 uit de hoogste divisie om een jaar later op het nippertje een snelle rentree mis te lopen. Het bleek slechts een kwestie van uitstel. De Utrechtse formatie plaatste zich afgelopen jaar met speels gemak voor de extra competitie en promoveerde naar de hoofdklasse. Een nagenoeg onbekende tegenstander voor de Haagsche dus. Wat moet en kan je verwachten van een relatieve nieuwkomer?

Was is het onderschatting, of een kwestie van slechts een incident? Een herhaling van zetten van afgelopen seizoen, toen drie keer op rij werd verloren en met uitzondering captain Slootmaekers lichte paniek uitbrak in de omgeving van de Wassenaarse golfclub. Liever niet nog een keer een dergelijk scenario.

Slootmaekers was in zijn eerste reactie niet alleen helder, maar ook nog goudeerlijk. Het waren de ervaren spelers, die de boel min of meer in de steek lieten zaterdag op de Noordwijkse. De nederlaag van 10-8 rekende Slootmaekers vooral zichzelf aan. ,,Een complete off-day, geen punt gewonnen’’, klonk het enigszins moedeloos uit de mond van de Haagsche captain.

Zoals gezegd, Slootmaekers kon geen partij winnend afsluitend. En dat gold ook voor die andere routinier, Koen Rutten. Zowel in de foursomes in de ochtenduren als de individuele matchplaywedstrijden na de pauze viel geen eer te behalen voor het duo. De ‘jonkies’ daarentegen, Ricky Sanders en Jordy Dahlberg, waren wel ‘op tik’ en hadden een groot aandeel in de totaal van acht punten. Nick Nolte verloor weliswaar zijn foursomes samen met Koen Rutten, maar ’s middags bleek hij met 5#4 te sterk voor tegenstander Niels Lindeboom.

Komende zaterdag wacht Prise d’Eau, die van die andere debutant, de Haarlemmermeersche verloor.

De Haagsche dames ‘genoten’ van een vrije dag en waren gastvrouw op hun eigen baan. Van die gelegenheid werd dankbaar gebruik maakt door golffotograaf Ronald Speijer. Hij legde de aanwezige dames vast op de gevoelige plaat. Bij de open haard, want buiten was het net niet aangenaam genoeg om te poseren. De dames waren overigens getuigen van de verpletterende 18-0 zege van de Noordwijkse op Houtrak en de niet minder indrukwekkende 17-1 winst van titelverdediger de Eindhovensche op Zeewolde. Ook de 16-2 van Princenbosch op Broekpolder mocht er zijn. Zeewolde is trouwens de komende tegenstander van de dames op Houtrak.

Tekst en beeld; André Buurman, LetsPlayGolf

Amelisweerd Competitie Hoofdklasse

Leave a Reply