Haagsche Heren willen revanche, Dames treffen Zeewolde

27 maart 2015 No Comments

Haagsche Heren willen revanche, Dames treffen Zeewolde

Voor de dames van de Haagsche begint de competitie morgen pas. De brigade van Cornelie van Zuuren had afgelopen zaterdag een dagje ‘verplichte figuren’ in de vorm van gastvrouw. Morgen wacht het treffen tegen Zeewolde, dat afgelopen weekeinde op de Haagsche nog kansloos met 17-1 verloor van de Eindhovensche.

De ogen zijn op deze laatste zaterdag van de maand ook gericht op de Wassenaarse heren. Want de start van het zestal was alles behalve goed. De 10-8 nederlaag tegen Amelisweerd kon onder de categorie ‘niet ingecalculeerd’ worden bijgeschreven. De routiniers, met Maarten Slootmaekers in de ‘hoofdrol’ gaven in de duinen van de Noordwijkse niet thuis. De heren azen dus op een sportieve revanche. Ricky Sanders, afgelopen week goed voor de helft van de acht gescoorde punten, beseft dat tegenstander Prise d’Eau een taaie is. Toch is de Hagenaar ervan overtuigd dat de eerste twee winstpunten worden gepakt. ,,We hebben wat goed te maken. En dat een aantal zaterdag zijn dag niet had, dat kan iedereen overkomen. We weten wat ons te doen staat.” Eenzelfde mening is ook teamgenoot Jordi Dahlberg toegedaan. ,,Maar”, voegt hij er direct aan toe ,,we kunnen het ons als team gewoon niet permitteren dat twee spelers een mindere dag hebben. Dan zijn we kwetsbaar.”

Jordi Dahlberg poseert voor LetsPlayGolf voor het clubhuis van de Haagsche

Jordi Dahlberg is ervan overtuigd de Haagsche de volle winst pakt tegen Prise d’Eau.

Quint Koppers, vorig jaar nog bij aartsrivaal de Noordwijkse in de gelederen, zegt dat de nederlaag tegen Amelisweerd geen invloed heeft gehad op de sfeer in het team. ,,Reken maar dat we er op gebrand zijn om morgen een grote overwinning te behalen op Prise d’Eau. Een voorspelling? 18-0!’ Het team van captain Maarten Slootmaekers treft Prise d’Eau op de golfbaan de Haarlemmermeersche. De andere wedstrijden in de poule zijn: Noordwijkse-De Pan en Princenbosch-Amelisweerd.

De dames gaan morgen dus pas van quitte en wel tegen Zeewolde. Of de ploeg uit de provincie Flevoland de klap van 17-1 van afgelopen week tegen de Eindhovensche inmiddels te boven is, dat zal nog moeten blijken. De Haagsche dames kunen in ieder geval op een dubbel gemotiveerd Zeewolde rekenen. Captain Cornelie van Zuuren is duidelijk in haar reactie als zij zegt: ,,We onderschatten niemand.” Heldere taal dus van de aanvoerster, die met ‘de meiden’ afreist naar het Noord-Hollandse Houtrak. Eindhovensche-Princenbosch en Noordwijkse-Broekpolder zijn de andere duels in de poule.

 

Tekst en beeld; André Buurman LetsPlayGolf

 

Dahlberg, Prise d'Eau, Van Zuuren Competitie Hoofdklasse

Leave a Reply