Haagsche na onweer en bliksem in finale

28 mei 2016 No Comments

Haagsche na onweer en bliksem in finale

Heren 1 van de Haagsche plaatste zich ten koste van rivaal en regerend kampioen de Noordwijkse voor de finale om de landstitel dankzij een 10-8 zege. Na een verrassende ontknoping treffen de mannen van captain Maarten Slootmaekers zondag de Eindhovensche, dat met dezelfde cijfers Houtrak klopte.

De eerste dag van de kruisfinales had alles in zich van een heuse thriller. De Haagsche leidde bij de lunch tegen de Noordwijkse met 4-2, maar alles leek er naar dat de Noordwijkers de zaak in de middag resoluut zouden rechttrekken. Tot het noodweer boven De Goyer losbarstte….

Noem het maar een mentale time-out met gevolgen. Positieve gevolgen in dit geval, althans wat de Haagsche betreft. Een onderbreking op het juiste moment. Want ondanks de jubelstemming na de ochtendsessie (4-2 voorsprong) leek aartsrivaal de Noordwijkse na de lunch in een rap tempo de achterstand ongedaan te maken. Slootmaekers, Sanders, Koppers en Nolte, het Wassenaarse kwartet werd in de singles in geen tijd op achterstand gezet. Alleen Seve Prins (1up na 10) en Jordie Dahlberg (all square na 8) zorgden nog voor een sprankje hoop voor de Haagsche.

En dan, als een letterlijk geschenk uit de hemel, zorgen donder en bliksem voor de ommekeer. Als de eerste bliksemschicht zich meldt, gaat niet veel later de onherroepelijke toeter, die alle spelers naar het clubhuis roept. Te gevaarlijk en dus wordt het plotseling weer erg druk in het clubhuis. Pas tegen 18.00 uur wordt het sein ‘veilig’ gegeven.

De Noordwijkse blijkt geen schim meer van de ploeg voor de break. De Haagsche ‘ruikt bloed’ en maakt bijna alle achterstanden ongedaan. De 1 down van Slootmaekers wordt in een 2/1 omgezet, Sanders buigt de 2 down om in 2up en Prins consolideert de 1up. Drie winstpartijen zijn voldoende voor een finaleplek.

,,Of het noodweer ons geholpen heeft, we zullen er nooit achterkomen”, zegt Nick Nolte in een eerste reactie. De Hagenaar verloor weliswaar zijn partij, maar had louter respect voor de manier waarop tegenstander Jerri Ji de partij naar zich toe trok. ,,Een groot talent.¬†Hij heeft niet voor niets het NK tot 21 jaar gewonnen. Dan weet je dat je het zwaar krijgt. We hebben na de break als team de zaak rechtgetrokken. Dat is typisch de Haagsche. Misschien niet de beste golfers, maar wel een groot collectief. Dat is onze grote kracht.”

 

Tekst en beeld; ABPress Communicatie & LPG

 

 

 

 

 

Nolte Competitie Hoofdklasse

Leave a Reply