Haagsche niet te stuiten, Rozenstein in mineur

9 april 2017 No Comments

Haagsche niet te stuiten, Rozenstein in mineur

Ook al werden drie partijen pas op de laatste hole in het voordeel van de Haagsche Dames beslist, het winnen met een maximale score van 18-0 is altijd goed voor het moreel. De kruisfinales voor de équipe van Annemiek Dompeling komt met de week meer in zicht.

 

Arme Prise d’Eau. Het lijkt, zeker na de enigszins geflatteerde, maar niet minder verdiende nederlaag van 18-0 tegen een ontketenende Haagsche, op een eenmalig optreden in de hoofdklasse uit te draaien. Nul uit drie en de teller inmiddels op 47 verliespunten, het zijn de keiharde en voor zich sprekende cijfers voor het team uit het Tilburgse land, dat na zaterdag nog vaster op de laatste plaats in poule D1 van de hoofdklasse werd gedrukt.

Kruisfinale

De Haagsche Dames staan er daarentegen een stuk rooskleuriger voor. Wat heet. Het volle pond uit drie. Niet de vraag of, maar eerder nog wanneer een lang weekend van die 21ste mei in de omgeving van de Gelpenberg kan worden geboekt. Het is daar waar de kruisfinales om het kampioenschap van Nederland plaatsvinden en waar de Haagsche eigenlijk al met anderhalf been in staat. Komende zaterdag wacht regerend landskampioen De Pan, dat gezien de 12-6 winst ook relatief weinig moeite had met Amelisweerd. Dat de Haagsche in haar eerste competitietreffen datzelfde Amelisweerd met dezelfde cijfers klopte, doet vermoeden dat partijen goed aan elkaar gewaagd zijn.

Dames 1 van de Haagsche staat inmiddels met anderhalf been in de kruisfinales

Dames 1 van de Haagsche staat inmiddels met anderhalf been in de kruisfinales

De 18-0 zijn als gezegd voor zich sprekende cijfers, ook al werden drie partijen pas op de 18e hole beslist. Prise d’Eau liet zich dus niet zomaar als een stel makke lammeren naar de slachtbank leiden. Captain Annemiek Dompeling, Myrte Eikenaar en Anouk Sohier moesten in de singles diep gaan om hun tegenstander op de knieën te krijgen. En dat lukte het trio pas op de 18e hole, die alle met 1up werden afgesloten. Carlijn de Graaf en Christine Scholten waren ieder met 6/5 een stuk sneller klaar. Barbara Kerdel kon al na hole 15 de hand van opponent Stefana Boot schudden. ‘Ook al doet de 18-0 anders vermoeden, zeker in de singles was het alles behalve een makkie vandaag’, gaf captain Annemiek Dompeling na afloop ruiterlijk toe. ‘Met de 6-0 voorsprong na de foursomes hadden we natuurlijk een prima uitgangspositie, maar de tegenstand in de singles was onverwacht groot’, aldus Dompeling, die de Wouwse Plantage met 11-7 van Almeerderhout zag winnen.

Severiano Prins is de laatste weken in topvorm

Severiano Prins is de laatste weken in topvorm

Ook reden voor een feestje op kleine schaal bij de mannelijke collega’s van de Haagsche, die de kleinst mogelijke winst boekte op De Pan (10-8), dat bij de lunch nog met 4-2 leidde. ‘Het was zwaar vandaag. De Pan beschikt over een sterk team en dat is met name in de foursome wel gebleken’, blikte een tevreden captain Maarten Slootmaekers terug. En vervolgens: ‘Zonder de anderen tekort te doen, Nick Nolte en Victor van Doorn speelden vandaag een puike pot. En dat geldt ook voor Severiano Prins, die al een paar weken in prima vorm is. Victor was de man, die bij een stand van 8-8 de laatste twee punten binnensleepte. Petje af.’

Slordig

Minder vrolijke gezichten bij Heren 1 van Rozenstein, dat ook zijn derde wedstrijd in de hoofdklasse in een nederlaag zag eindigen. Dit keer ging de formatie van captain Robert Frijling met 12-6 tegen de Noord Nederlandse onderuit. Bij de lunch keken de Wassenaarders al tegen een 5-1 achterstand aan. ‘Slordige fouten kostten ons de wedstrijd’, meldde Frijling direct na afloop. ‘Maar net als afgelopen keren, verliezen we weer duels pas op de 18e hole. Het wordt een beetje de ‘story of our life’. Juist tegen een Noord Nederlandse hadden we de punten moeten pakken. Het mocht niet zo zijn. Ook is het spelen op een baan als de Noordwijkse natuurlijk volledig anders dan op Rozenstein. De greens zijn harder, sneller en veelal kleiner. Hoge ballen net als op onze home course, dat is gezien de omstandigheden op de Noordwijkse niet verstandig. Een typische linksbaan. En dat vereist nu eenmaal een andere tactiek. Toch is het niet zo dat we hier de moed laten zaken. Als wij geen 3-putts en meer up-and-downs maken dan kantelen die partijen onze kant op.We blijven positief.’

Het duel tussen De Goyer en Almeerderhout eindigde in 11-7.

Rozenstein is komende week gastheer voor: De Goyer-Noord Nederlandse, Haagsche-Almeerderhout, Noordwijkse-De Pan.

Tekst: André Buurman, LetsPlayGolf, Beeld; Ronald Speijer, archief Koninklijke Haagsche en André Buurman

 

 

Dompeling, Frijling, Haagsche, mineur, Noord-Nederlandse, Rozenstein, Slootmaekers, Wassenaar Competitie Hoofdklasse

Leave a Reply