Zaterdag de topper Haagsche-Noordwijkse, de 'Derby van de Duinen'

9 april 2015 No Comments

Zaterdag de topper Haagsche-Noordwijkse, de ‘Derby van de Duinen’

In de schaduw van The Masters op Augusta waar Joost Luiten de Nederlandse eer probeert hoog te houden, werken de hoofdklassers zaterdag inmiddels alweer hun vierde competitieronde af. De Heren van de Haagsche staan voor de ultieme krachtmeting met aartsrivaal de Noordwijkse, ook wel de ‘Derby van de Duinen’ genoemd. De Dames treffen op de Eindhovensche het nog puntloze Broekpolder. De derde winstpartij op rij ligt in de lijn der verwachtingen, maar zekerheidjes bestaan nu eenmaal niet, ook niet in de golfsport. 

Om met de Dames te beginnen. Het zestal reist een dag eerder al af naar de Eindhovensche om ‘voor te spelen’. De bosbaan van de Eindhovensche, met vaak smalle fairways, vereist dan ook een andere tactiek dan een week eerder op de Noordwijkse, weet speelster Annemiek Dompeling inmiddels uit ervaring. ,,Dus zal je wat vaker je driver in je tas moeten laten. Recht is hier belangrijker dan ver.”

Afgelopen week moest de formatie van captain Cornelie van Zuuren het tegen Princenbosch (14-4 winst) nog stellen zonder de zieke Annemieke Campo. De Nootdorpse bleek geveld door de griep, maar lijkt inmiddels voldoende hersteld om haar rentree in de basis te maken. Geraldine Nanninga, die te elfder ure werd opgetrommeld, bleek echter een prima vervangster voor de Nootdorpse. Campo: ,,Ik moest aan de antibiotica. Voelde me te ziek en misselijk om te spelen. Ik ga ervan uit dat ik morgen (vrijdag, red.) mee ga naar Eindhoven. Heb alleen nog wat last van mijn keel, maar gisteren toch een paar ballen geslagen en voelde me niet slap of zo. Morgenochtend hak ik de knoop definitief door.”

Het volledige programma in poule 1 Dames Hoofdklasse op de Eindhovensche luidt; Zeewolde-Houtrak, Kon. Haagsche-Broekpolder, Noordwijkse-Princenbosch.

Professional Richard Kind

De Heren van de Haagsche staan zaterdag op zijn zachtst gezegd voor een  ‘knappe uitdaging’. Met aartsrivaal de Noordwijkse, nog ongeslagen in de poule, hebben de mannen van Maarten Slootmaekers nog een sportief appeltje te schillen. De 16-2 nederlaag van vorig jaar ligt nog vers in het geheugen bij de meeste teamleden. Over de huidige krachtsverhoudingen zegt Quint Koppers, vorig jaar nog in Noordwijkse dienst: ,,Voor mij is het zeker een bijzondere wedstrijd omdat ik er vorig jaar nog speelde. Maar de Noordwijkse steekt zeker niet met kop en schouders boven de rest uit.  Zaak is dat we zaterdag niet afhaken voor de kruisfinales. Zij zijn op papier misschien sterker. Maar wat is papier. De Haagsche is een sterk collectief en de sfeer in het team is prima. Dat geeft zeker vertrouwen in een goede afloop”, aldus een optimistische Koppers, die over een paar jaar de sprong naar de professionals wil maken. Hij: ,,Samen met de coaches hebben we een traject van drie jaar uitgestippeld. Ik krijg les van Richard Kind, die zelf ook op de Tour speelde. Van hem kan ik dus heel veel leren. De Haagsche is een prima basis om de nodige ervaring op te doen. Goede en professionele spelers. Alle vertrouwen dus in de toekomst.”

De andere duels in poule 2 van de Heren Hoofdklasse op de baan van Princenbosch zijn; De Pan-Haarlemmermeersche, Prise d’Eau-Amelisweerd.

 Tekst André Buurman LetsPlayGolf, Beeld; Ronald Speijer 

 

Campo, de Haagsche, Derby van de Duinen, Koppen, Quint Koppen Competitie Hoofdklasse

Leave a Reply