Haagsche wederom best gewaardeerde golfclub van Nederland

28 maart 2016 No Comments

Haagsche wederom best gewaardeerde golfclub van Nederland

Golfers hebben de Koninklijke Haagsche Golf & Country Club met een gemiddelde beoordeling van 8,8 voor het tweede jaar op rij uitgeroepen tot de beste golfclub van Nederland.

Golfers’ Choice Awards 2016 zijn bekend.

De Golfers’ Choice-ranglijsten zijn samengesteld op basis van meer dan 300.000 beoordelingen van golfers in binnen- en buitenland op Leadingcourses.com. De Koninklijke Haagsche Golf & Country Club mag zich met een cijfer van 8,82 voor het tweede jaar op rij de beste golfclub van Nederland noemen. In 2015 nam de club uit Wassenaar de eerste positie over van De Noordwijkse Golfclub. De locatie en het terrein waarop de baan is gehuisvest is spectaculair. De ligging van het clubhuis aan het einde van een lange beukenlaan en de verrassing van het uitzicht over de baan nadat de klim over het duin naar het startershuis gemaakt is maken spelen op de Haagsche tot een unieke ervaring.

Beoordelaars zijn vol lof over de duinbaan: ‘een prachtige baan waar de historie vanaf druipt’, ‘zeer gastvrije bediening in het mooie clubhuis’ en ‘Ik heb hier een aantal keren gespeeld. Iedere keer weer een top belevenis’.

‘Wij zijn allereerst natuurlijk trots om voor het tweede jaar op rij tot best club uitverkozen te worden’, zegt voorzitter Coks Bosman van de Koninklijke Haagsche Golf & Country Club. ‘Daarnaast voelt het als een bevestiging en beloning voor de inspanningen van zo velen uit onze club, niet in de laatste plaats onze greenkeepers onder leiding van Willem Slats. Ook het feit dat het hier een beoordeling betreft van golfers zelf, maakt het extra speciaal en waardevol.’

In de ranglijst van beste golfclub worden tal van facetten meegewogen, zoals de golfbaan zelf, de algemene indruk van de club, het onderhoud, voorzieningen zoals de oefenfaciliteiten, het clubhuis en de prijs-kwaliteitverhouding.

Flink wat verschuivingen in de top-10

De Noordwijkse Golfclub was vorig jaar nog nummer twee in de lijst, maar zakte dit jaar naar de achtste plaats. The Dutch nam de tweede plaats over van Noordwijk en Utrechtse Golfclub De Pan steeg van vier naar drie.
Ten opzichte van vorig jaar zijn er twee nieuwe clubs in de top 10. The Duke kwam vorig jaar binnen op de twaalfde plaats en steeg dit jaar door naar plek zeven. De Rosendaelsche Golfclub maakt voor het eerst sinds de introductie van de Golfers’ Choice Awards zijn opwachting in de top-10 op de tiende plaats.

De snelste stijgers in top-25 van de Golfers’ Choice Awards zijn Golfclub De Hoge Kleij – van 30 naar 16 – en Golfbaan de Texelse die van de 36e naar 21e plaats steeg. Hoogste nieuwe binnenkomer in de lijst is International Golf Maastricht, die met een 7,52 binnenkomt op een 82ste plaats.

Titleist-Velocity-golfbal

Ook baan van Koninklijke Haagsche fier op 1

Ook als enkel wordt gekeken naar de beoordeling van de golfbaan (i.e. beste golfbaan) – dus los van de waardering voor het clubhuis, oefenfaciliteiten en onderhoud – dan kiest de golfer ook dit jaar voor de baan van Koninklijke Haagsche. Was het verschil tussen de nummer 1 en 2 nog minimaal, dit jaar is het gat een stuk groter. Met een 9,11 heeft de Haagsche een ruime voorsprong op nummer 2 De Pan met een 8,87. De baan van de Noordwijkse completeert met een 8,85 de top-3. Opvallende stijgers zijn de Colt Course van de Kennemer die met een 8,72 van 11 naar 5 stijgt en de Texelse Linkscourse, de homecourse van de Vereniging van Golfspelende Journalisten, die van 26 naar 14 gaat.

Golfbaan Zuid-Drenthe best gewaardeerde 9-holes golfclub

Bij de Golfers’ Choice Award voor de beste 9-holes golfclub (par 30 en hoger) is er voor het derde jaar op rij een nieuwe nummer 1. Golfbaan Zuid-Drenthe heeft de koppositie overgenomen van Golfclub ‘Landgoed Nieuwkerk’, dat zakte naar de vijfde plaats. De tweede plek wordt ingenomen door Golfclub De Haar, dat kwam van de vierde plaats. Wassenaarse Golf Groendael steeg van de achtste naar de derde plaats.Nieuw in de top-10 zijn Landgoed Eyckenduyn (7) en Golfbaan Tespelduyn (10). Op een 14e plaats is Golfbaan Overloon uit Noord-Brabant de hoogste nieuwe binnenkomer in de lijst.

Golfbaan Het Woold biedt wederom meeste waar voor je geld

De waardering voor een baan is bijna niet los te zien van de prijs die je betaalt voor een ronde. Als enkel gekeken wordt naar het cijfer voor de prijs-kwaliteitverhoudingdan scoort Golfbaan het Woold voor het vierde jaar op rij het hoogst: een 8,39. Golfers zijn erg tevreden over de verhouding tussen de hoogte van de greenfee (€ 49,- voor 18 holes) en de kwaliteit van baan. Golfcentrum Dongen steeg met een 8,37 van de 17e naar de 2e plek. Op deze 9-holesbaan met A-status betaal je € 19,- voor 9 holes. Golfbaan Zuid-Drenthe steeg van de 18e naar de 3e plaats. Hier betaal je een greenfee van € 27,50 voor 9 holes.

Gastvrijheid hoog in het vaandel op The Dutch

Niet alleen de kwaliteit van de baan, maar ook de mate van service en klantvriendelijkheid zijn voor een golfer belangrijk voor het vormen van een mening over een golfclub. Wanneer we alleen kijken naar gastvrijheid scoort Golfbaan The Dutch in Spijk het hoogste. De baan waar dit jaar het KLM Open zal worden gespeeld steeg in de ranglijst met een 9,0 van de 4e naar de 1e plaats. Golfbaan Het Woold scoorde drie tienden lager dan The Dutch en zakte naar de 2e plaats. Regthuys Golf & Country Club zakte eveneens een plaats en completeert de top-3. Met een cijfer van een 8,88 is Golfpark Exloo op de 4e plaats de hoogste nieuwe binnenkomer in de top-25.

Pitch & Putt Golf Bussloo beste par-3 baan

De 27-holes par-3 baan van Pitch & Putt Golf Bussloo is vanuit het niets op de 1e plaats binnengekomen in de verkiezing van de beste par-3 baan van Nederland. Met een 8,18 bleef de baan uit Wilp de par-3 course van de Herkenbosche en de Gezandebaan van Golfbaan Het Woold net voor.

Golfers’ Choice ranglijsten gebaseerd op mening van de golfer
In de golfwereld circuleren elk jaar allerlei ranglijsten met de beste golfbanen. De Golfers’ Choice ranglijsten van Leadingcourses onderscheiden zich doordat ze gebaseerd zijn op meningen van golfers, die op elk moment online te raadplegen zijn. Hierdoor zijn deze ranglijsten het meest actueel, transparant en onafhankelijk. De ranglijsten geven de mening weer van golfers. Het kan dan ook voorkomen dat bepaalde gerenommeerde golfbanen niet in deze ranglijsten voorkomen, simpelweg omdat je daar als ‘gewone golfer’ niet kunt of mag spelen. Het is dus echt de keus van de golfer en vandaar de naam “de Golfers’ Choice rankings”.

Er worden alleen ranglijsten opgesteld als er voldoende golfbaanbeoordelingen in een land gegeven zijn. Naast de ranglijsten in Nederland, zijn er dit jaar ook ranglijsten opgesteld voor maar liefst 14 andere landen, namelijk: België, Duitsland, Frankrijk, Portugal, Zweden, Turkije, Cyprus, Spanje, Wales, Schotland, Marokko, Tunesië, Mauritius en de Verenigde Arabische Emiraten.

Hoge betrouwbaarheid
Aan het eind van 2015 telde Leadingcourses.com meer dan 300.000 beoordelingen. In het Nederlands, maar ook in zeven andere talen. Alle getoonde beoordelingen zijn bekeken en goedgekeurd door het team van Leadingcourses.com. Een golfer die meerdere golfclubs heeft beoordeeld krijgt een hogere status en zijn of haar beoordeling telt daardoor zwaarder mee. Om betrouwbaarheid te waarborgen, zijn verschillende systemen gebouwd die misbruik kunnen signaleren. Een golfbaan wordt pas in de ranglijsten opgenomen als er voldoende beoordelingen zijn gegeven.

leadingcourses.com

Leadingcourses.com – Golfers’ Choice

Over Leadingcourses.com
De website Leadingcourses.com bestaat sinds 2007 en is een Nederlands initiatief van drie ervaren internetexperts en sportmarketingbureau TIG Sports. De website kent een actieve golfcommunity en telt inmiddels meer dan 310.000 beoordelingen van golfers over golfclubs en golfbanen. Leadingcourses.com heeft als doel om golfers te helpen om te spelen op mooie golfbanen, die geschikt zijn voor hun niveau. Op de site kan men zien hoe spelers met een soortgelijk handicap een baan beoordelen. Uiteraard kan men ook een ‘overall cijfer’ zien van een golf club. De website is beschikbaar in acht talen. Op dit moment zijn er meer dan 24.000 golfclubs in kaart gebracht in meer dan 125 landen. Partner TIG Sports is in de golfwereld vooral bekend door de organisatie van grote internationale sportevenementen zoals het KLM Open, het EK atletiek en het WK beachvolleybal.

Bron; Leadingcourses.com –

De redactie van LetsPlayGolf is niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit bericht.

Bussloo, Haagsche, Kennemer, Leadingcourses, Letsplaygolf, Noordwijkse, TIG Sport Laatste nieuws

Leave a Reply