Heren Haagsche na twee rondes nog op nul

1 april 2018 No Comments

Heren Haagsche na twee rondes nog op nul

Waar de dames van de Haagsche al heel voorzichtig beginnen te denken aan een plek in de kruisfinales, stapelen de zorgen van de heren zich almaar verder op. Nul uit twee is niet waar de Wassenaarse equipe vooraf echt rekening mee had gehouden. Toch liegen de feiten niet.

Verliezen van de Noordwijkse is natuurlijk geen schande, ook al doen de cijfers (12-6) anders vermoeden. Maar aan een eindstand alleen valt nu eenmaal niet af te lezen dat een groot aantal partijen pas op de slothole werden beslist. Voor de Haagsche heren rolde het balletjes in de meeste gevallen dus net de verkeerde kant op. En dat is natuurlijk dubbel zuur als je bedenkt dat na twee speelrondes de teller nog altijd op nul staat. In de singles wonnen alleen Maarten Slootmaekers en Victor van Doorn hun partij.

Haagsche Heren captain Maarten Slootmaekers

Maarten Slootmaekers

Victor van Doorn won zijn singlepartij

en Victor van Doorn wonnen hun singlepartij

Captain Jordi Dahlberg van de Haagsche was na afloop helder en nuchter in zijn commentaar. ,,Noordwijk bleek te sterk en kon op de beslissende momenten de zenuwen beter in bedwang houden. Kijkend naar onze positie op de ranglijst, die is benard. We zullen keihard aan de slag moeten om wedstrijden te gaan winnen. Te beginnen komende zaterdag tegen Merwelanden.”

De laatste, nieuwkomer op het hoogste niveau, verloor paaszaterdag kansloos met 3-15 van De Pan en wacht net als de Haagsche nog op de eerste competitiepunten.

De andere uitslag in poule H2; Houtrak-Grevelingenhout 14-4. Poule H1; Broekpolder-Prise d’Eau 13-5, De Hoge Kleij-Noord Nederlandse 12-6, Eindhovensche-Goyer 7-11.

 

Anouk Sohier moest in haar foutome met Annemiek Dompeling nog even flink aan de bak.

Anouk Sohier moest in haar fousome met Annemiek Dompeling nog even flink aan de bak.

Vrolijkere gezichten bij de dames van de Haagsche. Niet zo verwonderlijk na twee overwinningen op rij. Was de start tegen Houtrak (12-6) misschien nog een tikkeltje stroef, tegen de Sallandsche op Houtrak kwam de Wassenaarse machine voor de pauze (6-0) flink op gang, getuige de uitslagen van 4/2, 8/6 en 7/5. Ook de na lunch geen vuiltje aan de lucht voor captain Annemiek Dompeling en haar meiden. Alleen Annerose Groot moest met minimaal verschil (1 up) haar meerdere in Lisanne Venix erkennen.

de matige conditie van de greens houtrak

de matige conditie van de greens van houtrak

 

De Haagsche captain kon uiteraard terugzien op een geslaagde tweede competitieronde, ook al was de conditie van de Houtrakse baan verre van ideaal. ,,De baan was behoorlijk nat, dus mocht er geplaatst worden op de fairways. Met name de greens hebben veel te lijden gehad van het koude weer en een hardnekkige schimmel. Jammer uiteraard, maar daar had iedereen last van. De afgelopen week hebben we alle puntjes weer op de i gezet, vooral op het mentale vlak. De foursome winnen Anouk (Sohier, red.) en ik weliswaar met 4/2, toch moesten we op een gegeven moment flink aan de pak toen er twee holes werden teruggewonnen door de tegenstander. En natuurlijk mag je als team een 6-0 voorsprong bij de lunch niet meer uit handen geven. We liggen met twee gewonnen wedstrijden op schema. Zaterdag zijn we gastvrouw, dus een weekje rust. Daarna tegen de Hilversumsche. De onderlinge sfeer is goed en een ander positief bericht is dat Barbara Kerdel na een behoorlijke handblessure weer aan het trainen is.”

De andere uitslagen in poule D2 zijn; Princenbosch-Eindhovensche 3-15, Roosendaelsche-Hilversumsche 6-12.

Resultaten poule D1:  Noordwijkse-Zeewolde 18-0, Noord Nederlandse-Broekpolder 18-0, Amelisweerd-Wouwse Plantage 16-2.

foto’s; o.a. Annemiek Dompeling en Myrthe Eikenaar

Dompeling, Haagsche Competitie Hoofdklasse

Leave a Reply