Heren Haagsche versus Houtrak, cruciaal treffen in hoofdklasse

12 april 2018 No Comments

Heren Haagsche versus Houtrak, cruciaal treffen in hoofdklasse

De Haagsche Heren treffen zaterdag ‘angstgegner’ Houtrak. Winst is noodzakelijk om nog enigszins in het spoor van de Noordwijkse te blijven. Dames 1 zal naar verwacht weinig moeite hebben met de Hilversumsche. De prognose van Haagsche speelster Anouk Sohier is helder: ‘We winnen met 14-4.’

Voor de Heren van de Haagsche is het zaterdag ‘er op of er onder’. Winst op ‘angstgegner’ Houtrak betekent dat de Wassenaarders nog een sprankje hoop op een plek in de kruisfinales behouden. Een nederlaag daarentegen tegen de Noord-Hollanders betekent echter niet alleen dat alle aspiraties op het winnen van de landstitel linea recta de shredder in kunnen, meer nog dat de onderste twee degradatieplekken angstvallig dichtbij komen.

Jordi Dahlberg poseert voor LetsPlayGolf voor het clubhuis van de Haagsche

Jordi Dahlberg is ervan overtuigd dat de Haagsche de volle winst pakt tegen Houtrak

Degraderen. Een doemscenario waar men in Wassenaar liever niet aan wil denken, laat staan over praten. Stel je voor. Een gerenommeerde ploeg als de Koninklijke Haagsche in 2019 uitkomen in de eerste klasse. Ondenkbaar, vindt ook Jordi Dahlberg. De huidige captain van Heren 1 is ervan overtuigd dat afzakken naar de eerste klasse ook zeker niet gaat gebeuren. Integendeel. De Leidenaar is er zelfs van overtuigd dat zijn team de regerend landskampioen klopt. Gebaseerd op? ‘Houtrak is ten opzichte van vorig jaar iets minder sterk, is mijn indruk. Het blijft natuurlijk team met heel veel kwaliteit, maar dat geldt ook voor ons. De laatste overwinning op Merwelanden was goed voor het zelfvertrouwen.’

 

In het team van Houtrak, dat zich ook geen verlies kan permitteren, is Mike Korver een belangrijke pion. De speler van de regerend landskampioen maakte in een zinderende finale met de Hoge Kleij afgelopen seizoen de beslissende putt op de Gelpenberg.

Kukelen

De Noordwijkse is het strijdtoneel zaterdag. De duinenbaan ligt de Haagsche Heren wel. Afgelopen seizoen brachten de Wassenaarders De Pan daar de eerste competitienederlaag toe.

In dezelfde poule 2 treffen De Pan en Princenbosch elkaar. Ook hier geldt, de winnaar heeft nog een theoretische kans op een hoge eindklassering, terwijl de verliezer in de gevarenzone terechtkomt. Merwelanden lijkt de grootste kandidaat om na één seizoen weer uit de hoofdklasse te kukelen. Bij een nederlaag tegen die andere debutant, het verrassende Grevelingerhout, is het lot van de formatie uit Bruinisse zo goed als bezegeld.

De duels in poule I (Op de Hoge Kleij)

Prise D’eau-Hilversumsche, Broekpolder-Goyer, Eindhovensche-Noord Nederlandse

Captain Annemiek Dompeling

Captain Annemiek Dompeling

Waar Heren 1 dit seizoen alle zeilen moeten bijzetten, daar gaat Dames 1 van de Haagsche bijna geruisloos door met het winnen van de partijen. Na een weekje van verplichte rust wacht de nog ongeslagen equipe van Annemiek Dompeling zaterdag op de Rosendaelsche tegenstander Hilversumsche, dat met 3 uit 2 niet tot de hoogvliegers van poule 2 behoort. Anouk Sohier, al twee seizoenen een vaste waarde, gaat ervan uit dat de Haagsche ook haar derde partij van het seizoen eenvoudig wint. ’14-4 is mijn voorspelling’, aldus de Brabantse studente. Ook bepaald geen topper in diezelfde poule is de Sallandsche dat aan Princenbosch ongetwijfeld een flinke kluif zal hebben. De Eindhovensche staat (tegen Houtrak) voor de vierde zege op rij en kan zaterdagavond al zeker zijn van een plek in de kruisfinales.

De duels in poule I (Op de Noord Nederlandse)

Zeewolde-De Pan, Noordwijkse-Wouwse Plantage, Amelisweerd-Broekpolder

 

Tekst en beeld; André Buurman – beeld front Mike Korver; Eric Korver

Dahlberg, Dompeling, Eindhovensche, Haagsche, Houtrak, Korver, Mike Korver, Rosendaelsche, Sohier Competitie Hoofdklasse

Leave a Reply