Heren1 op stoom voor kruisfinales, eerste zege Dames1

17 april 2016 No Comments

Heren1 op stoom voor kruisfinales, eerste zege Dames1

Dames 1 van de Haagsche is na de 11-7 winst op De Sallandsche eindelijk van de hatelijke nul verlost. Ook bij Heren 1 volop vrolijke gezichten. Angstgegner Houtrak werd met 10-8 geklopt wat het felbegeerde ticket voor de kruisfinales weer een stap dichterbij bracht.

Een voorsprong van 6-0 bij de lunch voor Annemiek Dompeling en haar vijf teamgenoten op De Sallandsche moet als een bevrijding hebben gevoeld. Eindelijk, na twee nederlagen op rij, op weg naar de eerste competitiezege en weg van die onderste plek in poule D2 van de Hoofdklasse.

Weinig ideale omstandigheden in Leeuwarden op de relatief korte en open golfbaan van gastvrouw De Groene Ster. In de ochtenduren waait er een stevige bries windkracht 5. De veelvuldige regenval van een dag eerder, zorgde dat op de toch al waterrijke golfcourse van de debutant in de hoofdklasse ook op de baan veel water lag. En dat het KNMI het ook vaak bij het rechte eind heeft, de voorspelling van regenbuien werd helaas bewaarheid.

Geraldine Nanninga van de Haagsche

Geraldine Nanninga won samen met Lotte Voermans haar foursomepartij

 

 

Alle foursome-partijen werden voor de lunch gewonnen, waarbij het koppel Voermans/Nanninga de grootste uitslag (5/4) neerzette. Twee winstpartijen zouden in de middag al voldoende moeten zijn om de eerste competitiewinst veilig te stellen. Aan die eis werd onder iets betere weersomstandigheden (nog maar 3 beaufort) ruimschoots voldaan. Lotte Voermans en Christine Scholten wonnen beiden hun partij en Annemiek Dompeling deelde de punten met haar tegenstander. Dompeling over de gewonnen partij: ,,De eerste overwinning is binnen en dat voelt erg fijn. Komende week wacht de Hilversumsche op Princenbosch.” De Hilversumsche stuntte overigens door de Noord-Nederlandse, waar de Haagsche afgelopen week nog met 14-4 van verloor, met 11-7 te kloppen.”

Ook vrolijke gezichten bij Heren1. Als altijd zijn de teams van de Haagsche en Houtrak zeer aan elkaar gewaagd. Ook al stonden de Wassenaarders na de ochtendronde voor het eerst dit seizoen achter (4-2), het geloof dat in de singles de boel nog recht kon worden getrokken, was echter volop aanwezig.

Angstgegner

Spanning dus na de gebruikelijk lunch, want drie van de eerste 4 singles werden pas op de slothole beslist. Severiano Prins was in zijn partij weer heer en meester en bracht al snel de eerste punten op het bord. Daarentegen moest Ricky Sanders, na een ruime voorsprong in het begin van zijn partij, uiteindelijk op de laatste hole zijn meerdere erkennen in regerend Nederlands kampioen Philip Bootsma (1 down). Quint Koppers en Maarten Slootmaekers brachten ieder één punt binnen nadat beiden eigenlijk de gehele partij tegen een achterstand hadden aangekeken. Slootmaekers: ,,Op dat moment was het 8-6 in het voordeel van Houtrak. Het kwam dus op de laatste twee partijen aan.”

Nick Nolte en Jordie Dahlberg hadden de hele middag de controle in hun partij en nadat deze beiden op de 17e hole in Haagsch voordeel hadden beslist, was de volle buit tegen de angstgegner binnen.

Slootmaekers: ,,Daarmee liggen we weer mooi op koers voor een plek in de kruisfinales maar er resteren nog twee belangrijke partijen tegen de Hoge Kleij en Zwolle. Eerst zijn we komend weekeinde gastheer en hebben we een extra week de tijd om de vorm verder aan te scherpen.”

Tekst en beeld; André Buurman LetsPlayGolf & ABPress Communicatie

 

Dompeling, Scholten, Slootmaekers Competitie Hoofdklasse

Leave a Reply