Het is erop of eronder voor hoofdklasser Rozenstein

20 april 2017 No Comments

Het is erop of eronder voor hoofdklasser Rozenstein

De Haagsche-Noordwijkse is zaterdag hét affiche in de hoofdklasse B van de NGF-competitie. Deze ‘Feyenoord-Ajax’ van de Zuid-Hollandse duinen kent op voorhand nooit een winnaar, ook al lijken de Wassenaarders dit keer de beste papieren op zak te hebben. Voor dorpsgenoot Rozenstein is het zaak om de eerste winstpunten te pakken.

De Noordwijkse draait dit seizoen weliswaar tot dusver ondermaats, van enige onderschatting bij de Haagsche Heren is absoluut geen sprake.

Captain Maarten Slootmaekers hield zichzelf en zijn teamgenoten een levensgrote spiegel voor.

Captain Maarten Slootmaekers

Ajax-Feyenoord

‘Het zijn altijd wedstrijden op zich en niet voor niets wordt het de ‘Ajax-Feyenoord’ van de Zuid-Hollandse duinen genoemd’, haast captain Maarten Slootmaekers van de Haagsche zich te zeggen. ‘De stand op de ranglijst maakt dan niets uit. De Noordwijkse mist ten opzichte van afgelopen jaar drie spelers. Twee hebben gekozen om pro te worden. Er werd weliswaar pas één keer gewonnen, ze zijn er de andere keren met kleine verschillen afgegaan. Dat had ons als de Haagsche ook kunnen overkomen en dan sta je er plotseling ook een stuk minder vrolijk voor. Winnen is sowieso belangrijk, aangezien we dan een hele goede stap maken richting kruisfinales.’

Golfclub Rozenstein

Golfclub Rozenstein

De mannen van Rozenstein vechten zaterdag wellicht voor hun laatste kans om hun rentree in de hoofdklasse in ieder geval met één jaartje te prolongeren. Na vier wedstrijden wordt nog altijd tegen die hatelijke nul aangekeken. ‘We maken op en rond de green toch nog te veel foutjes en die worden op dit niveau genadeloos afgestraft’, vat Robert Frijling de eerste vier verloren competitiewedstrijden in hoofdlijnen samen. De captain weet als geen ander dat het zaterdag ‘erop of eronder is’ tegen die andere laagvlieger, Almeerderhout. De andere wedstrijd in poule H2 gaat tussen De Pan en Noord Nederlandse.

De stand in poule H2 na vier competitiezaterdagen:

1 Haagsche             3 – 6 (3 0 0)  (37-17)
2 De Pan                4 – 6 (3 0 1)  (47-25)
3 Goyer                   4 – 6 (3 0 1)  (45-27)
4 Noordwijkse       3 – 2 (1 0 2)  (26-28)
5 N.Nederlandse   3 – 2 (1 0 2)  (25-29)
6 Almeerderhout  4 – 2 (1 0 3)  (22-50)
7 Rozenstein          3 – 0 (0 0 3) (14-40)

De dames van de Haagsche genieten van een vrij weekeinde en die zal met name op de zaterdag worden benut om te trainen. De Wassenaarse meiden zijn dit keer gastvrouw op hun homecourse en zullen ongetwijfeld met extra belangstelling het duel tussen Wouwse Plantage en De Pan volgen. De laatste bezorgde de Haagsche afgelopen week de eerste nederlaag (11-7) van het seizoen. De Wouwse Plantage  is op de slotdag van de reguliere competitie (6 mei) de tegenstander van de Haagsche. Er komen in deze poule nog vier teams in aanmerking voor een plek in de kruisfinales. Naast De Pan en de Haagsche zijn dat Wouwse Plantage en Princenbosch, dat op de laatste zaterdag in april de degens kruist met de Haagsche op de Wouwse Plantage.

Tekst; André Buurman, Beeld; Ronald Speijer (front) en André Buurman

Frijling, Goyer, Haagsche, Noordwijkse, Slootmaekers Competitie Hoofdklasse

Leave a Reply