'Jammer dat we pas laat op gang kwamen'

25 mei 2014 No Comments

‘Jammer dat we pas laat op gang kwamen’

Een seizoen met twee gezichten. Treffender kan de afgelopen competitie van de Haagsche niet worden omschreven. Een dramatische start en een daverend slot. Er had ongetwijfeld meer in gezeten dan een bescheiden vierde plek.

Op de slotdag in de Noordwijkse duinen konden de kwartjes nog alle kanten op vallen. Almeerderhout, de tegenstander van de Haagsche en hekkensluiter in poule 1, was met een totaal van 2 punten eigenlijk alleen gebaat bij een overwinning om in ieder geval niet rechtstreeks te degraderen. Eén punt desnoods en dan maar afwachten hoe de concurrenten Noord-Nederlandse (2 punten) en Houtrak (3 punten) het in een onderling treffen er van zouden afbrengen. En de Haagsche? Met een totaal van 4 punten had het aan één punt tegen Almeerderhout in elk geval voldoende om aan de extra degradatie/promotie wedstrijd te ontsnappen. Maar captain Maarten Slootmaekers liet daags er voor al weten absoluut geen trek te hebben in een salonremise. Los van de moeilijkheidsgraad van de uitvoering. Met ,,we gaan er vol op’’, onderstreepte de aanvoerder nogmaals zijn serieuze bedoelingen.

Van enige spanning was zaterdag op de Noordwijkse eigenlijk geen sprake. Had debutant Almeerderhout vooraf misschien nog een sprankje hoop op een stunt, bij de lunch konden de mannen uit Almere door de 6-0 achterstand eigenlijk al de balans van het seizoen opmaken. Met een eervolle vermelding voor Jordi Dahlberg en Ricky Sanders. Reeds op de 14e hole waren zij ‘klaar’ met hun tegenstanders. De mannen van de Haagsche kenden in ieder geval geen mededogen met Almeerderhout in het tweede bedrijf. Ook in de singles waren zij oppermachtig. Alleen Jordi Dalhberg verloor zijn game. De ruime 16-2 sprak boekdelen.

Captain Maarten Slootmaekers over het voorbije seizoen. ,,Jammer dat we zo laat op gang kwamen. De drie winstpartijen van de afgelopen weken geven het gevoel dat er achteraf meer in had gezeten. Een tweede plek bijvoorbeeld achter Noordwijk. Aan de andere kant, dit is ook sport. We hebben als team in ieder geval bewezen dat we thuishoren in de hoofdklasse. De komende weken gaan we ons richten op het reguliere individuele seizoen. Dus zullen we nog volop samen trainen en proberen een ticket te bemachtigen voor het Nationaal Open eind augustus op onze eigen Haagsche.’’

 

Tekst en beeld; André Buurman LetsPlayGolf

 

 

Almeerderhout, duinengebied, Haagsche, Noordwijkse Competitie Hoofdklasse

Leave a Reply