Kind mist cut KLM Open, spannende weken wachten!

11 september 2015 No Comments

Kind mist cut KLM Open, spannende weken wachten!

Het had zo mooi kunnen zijn. Hij was er ook klaar voor. De vorm redelijk, de unieke 59-score van vorige maand nog licht in het achterhoofd. En toch miste Robin Kind opnieuw de cut op het KLM Open.

En toch ging het voor de derde keer op rij als golfprofessional mis voor Robin Kind. De Voorburgse golfprofessional verloor het KLM Open eigenlijk al op de openingsdag.

Een score van +4 die er niet om liegt. Eigenlijk een Robin Kind onwaardig. De derdejaars professional liet eerder deze week in het AD/Haagsche Courant weten dat een plek bij de top-10 ‘fantastisch’ zou zijn. De voorbereiding was goed, de weersomstandigheden niet minder, de vorm redelijk. In feite waren alle ingrediënten aanwezig om na twee voortijdige uitschakelingen op rij in de vorige edities van het KLM Open nu toch een keer een goed resultaat neer te zetten op Nederlands belangrijkste en hoogst gedoteerde golftoernooi.

En toch ging het mis. Te wijten aan, zoals hij het zelf op Twitter omschreef, ‘dramatisch spel’ op de openingsdag. Zelfs de eagle-3 op hole 7 en de birdie op 11 konden de uiteindelijke schade van vijf bogeys en een double-bogey niet meer wegpoetsen. Kind stond bijna voor een bijna onmogelijke opgave om dag twee met een score van -6, de cut ligt op -2, op de kaart te zetten. En toch leek de geboren Hagenaar na negen holes voor een regelrechte stunt te gaan zorgen toen hij voor de dag op -3 en het toernooi op +1 stond.

De euforie was echter van korte duur. Net als een dag eerder (Kind startte donderdag op hole 1 en vandaag op 10) bleken hole 1 en 2 (beide bogey) wederom een obstakel. De twee birdies die volgden konden de boel niet meer rechtbreien. De double-bogey op de slothole zullen we maar als een formaliteit afdoen.

Voor de 23-jarige Voorburger rest nog een aantal spannende weken. Er wacht nog één toernooi op de Pro Golf Tour, wat bij een goed resultaat wellicht een vijfde plek op de Order of Merit oplevert en automatisch promotie naar de Challenge Tour inhoudt. Het zal op zich al een prestatie van formaat zijn. Maar Robin Kind zou Robin Kind niet zijn als hij slechts het hoogste nastreeft, namelijk de Europese Tour, waar onder andere het KLM Open deel van uitmaakt en waarvoor hij nu een wildcard ontving.

Via de Qualifying School in Spanje zal de ambitieuze Voorburger straks alles uit de kast willen halen om proberen zijn grootste droom, spelen op de Europese Tour, waar te maken.

Want promotie naar de Europese Tour, de hoogste golfdivisie van Europa, zal niet alleen voor Robin Kind een fantastisch resultaat zijn, het Nederlandse golf op zich kan naast Joost Luiten een tweede golftopper hard gebruiken.

Wordt ongetwijfeld vervolgd.

 

Tekst en beeld André Buurman (beeld mogelijk gemaakt door Ronald Speijer)

 

 

Joost Luiten, KLM Open, Robin Kind Europese Tour

Leave a Reply