Koninklijke Haagsche G&CC al vier jaar de nummer 1

23 mei 2018 No Comments

Koninklijke Haagsche G&CC al vier jaar de nummer 1

 

Leadingcourses.com reikt de Golfers’ Choice Awards uit 

Golfers hebben de Koninklijke Haagsche G&CC opnieuw uitgeroepen tot de ‘Beste Golfclub van Nederland’. Ook de golfbaan van de club uit Wassenaar werd tot beste van het land verkozen. Leadingcourses.com reikt in 2018 ook Golfers’ Choice Awards uit voor ‘Beste 9-Holes Golfclub’, ‘Beste Par-3 Golfbaan’, ‘Beste Prijs-Kwaliteitverhouding en Meest Gastvrije Golfclub’. De Golfers’ Choice ranglijsten zijn samengesteld op basis van meer dan 350.000 beoordelingen op Leadingcourses.com van golfers uit binnen- en buitenland. 

De Koninklijke Haagsche Golf & Country Club mag zich voor het vierde jaar op rij de ‘Beste Golfclub van Nederland’ noemen. Met een cijfer van 8,9 houdt de club uit 1893 zowel The Dutch (8,8) als Utrechtse Golfclub ‘De Pan’ (8,6) achter zich. 

Net als de afgelopen drie jaar ontvangt de golfclub in Wassenaar ook de Golfers’ Choice Award voor de beste golfbaan. Met een cijfer van een 9,2 voor de golfbaan scoort de Haagsche ruim hoger dan de banen van de Utrechtse Golfclub ‘De Pan’ (9,0) en de Noordwijkse Golfclub (9,0). 

Duinlandschap

De Koninklijke Haagsche wordt gezien als een van de beste en moeilijkste golfbanen in Europa. De huidige baan is in 1938 ontworpen door de beroemde golfarchitecten Harry Colt en Col. Hugh Alison. Bij de aanleg van de baan is het golvende duinlandschap gehandhaafd waardoor een zeer natuurlijke omgeving is blijven bestaan. Elke hole biedt een geheel ander uitzicht en is telkens een nieuwe verrassende uitdaging. Beoordelaars zijn dan ook vol lof over de duinbaan: ‘Met voorsprong de mooiste golfbaan die ik in Nederland heb gespeeld’, ‘Unieke locatie in de duinen’, ‘Clubhuis in stijl en vriendelijke bediening’, ‘Vooral de ondulatie en de vergezichten zijn fenomenaal’. 

Het fenomenale uitzicht van hole 18 van de Haagsche richting clubhuis.

Het fenomenale uitzicht van hole 18 van de Haagsche richting clubhuis.

Voorzitter Coks Bosman was in zijn nopjes met de waardering van golfers: ‘We zijn vooral erg trots op deze bijzondere dubbele eerste plaats die we voor de vierde keer op rij weten te behalen. Het is ook mooi dat het onze gasten zijn, dus geen eigen leden of introducés, die beoordeeld hebben. Geen van de beoordelingen is daarmee dus beïnvloed. Het is voor ons een grote uitdaging om te proberen deze plaats in de ranglijst te behouden.’ 

In de ranglijst van ‘Beste Golfclub’ worden tal van facetten meegewogen, zoals de golfbaan zelf, de algemene indruk van de club, het onderhoud, voorzieningen zoals de oefenfaciliteiten, het clubhuis en de prijs- kwaliteitverhouding. De ranglijst van ‘Beste Golfbaan’ is alleen gebaseerd op het cijfer voor de golfbaan zelf. 

Golfclub De Haar Beste 9-Holes Golfclub Voor het tweede jaar op rij mag Golfclub De Haar zich de ‘Beste 9-Holes Golfclub’ van Nederland noemen. Met een gemiddelde van 8,0 bleef de club uit Vleuten golfbaan Zuid-Drenthe (7,9) en golfbaan Kromme Rijn (7,9) net voor. Kromme Rijn maakte een mooie sprong van de 14e naar de 3e plaats. 

Bekijk hier de ranking van de Beste 9-holes golfclubs 

Prise d’eau Golf heeft Beste Par-3 Baan van Nederland Prise d’eau neemt weer de eerste positie op de ranglijst van 2018 in. Nieuwkomer in de top-3 is Golfbaan Landgoed Bergvliet die de tweede plek overneemt van Pitch & Putt Golf Bussloo. Bergvliet is Prise d’Eau tot op slechts eenhonderdste genaderd. Op de derde plaats staat de Gezandebaan van Golfbaan het Woold. 

Golfbaan het Woold is wederom ‘Meest Gastvrije Golfclub’ én heeft weer de beste prijs- kwaliteitverhouding Sinds de invoering van de Golfers’ Choice Rankings in 2013 is golfbaan het Woold de onbetwiste nummer 1 van Nederland als het aankomt op de beste prijs- kwaliteitverhouding. Geen enkel jaar hoefde de Brabantse club een ander voor zich te dulden. Ook in 2018 houdt het Woold de concurrentie ruim achter zich. De Koninklijke Haagsche stijgt van 11 naar 2 en Golfcentrum Dongen gaat van 2 naar 3. 

Ook in de categorie Meest Gastvrije Golfclub is de zo geliefde trofee weer terug in Asten. Met een gemiddelde van 9,2 is het Woold de onbetwiste nummer 1. The Dutch stijgt van nummer drie naar een tweede positie. De huidige nummer drie is nieuwkomer Pitch & Putt Golf Bussloo.

Golfers’ Choice ranglijsten gebaseerd op mening van de golfer In de golfwereld circuleren jaarlijks diverse ranglijsten met de beste golfbanen. De Golfers’ Choice ranglijsten van Leadingcourses.com onderscheiden zich doordat ze puur gebaseerd zijn op meningen van golfers, die op elk moment online te raadplegen zijn. Hierdoor zijn deze ranglijsten het meest actueel, transparant en onafhankelijk. Een golfbaan wordt pas in de ranglijsten opgenomen als er voldoende beoordelingen zijn gegeven. De ranglijsten geven de mening weer van golfers. Het kan dan ook voorkomen dat bepaalde gerenommeerde golfbanen niet in deze ranglijsten voorkomen, simpelweg omdat je daar als ‘gewone golfer’ niet kunt of mag spelen. Het is dus echt de keus van golfers en vandaar de naam de “Golfers’ Choice Rankings”. 

Hoge betrouwbaarheid Aan het eind van 2017 telde Leadingcourses.com meer dan 350.000 beoordelingen. In het Nederlands, maar ook in acht andere talen. Alle getoonde beoordelingen zijn bekeken en goedgekeurd door het team van Leadingcourses.com. Een golfer die meerdere golfclubs heeft beoordeeld krijgt een hogere status en zijn of haar beoordelingen tellen daardoor zwaarder mee. Om betrouwbaarheid te waarborgen, zijn verschillende systemen gebouwd die misbruik kunnen signaleren. 

Over Leadingcourses.com De website Leadingcourses.com bestaat sinds 2007 en is een Nederlands initiatief van drie ervaren internetexperts en sportmarketingbureau TIG Sports. De website kent een actieve golfcommunity en wordt maandelijks bezocht door meer dan 350.000 golfers uit binnen- en buitenland. Leadingcourses.com heeft als doel om golfers zodanig te informeren dat ze kunnen spelen op golfbanen die ze aanspreken en die geschikt zijn voor hun niveau. Op de site kan men onder andere zien hoe spelers met een soortgelijk handicap een baan beoordelen. Uiteraard kan men ook een ‘overall cijfer’ zien van een golfclub. De website is beschikbaar in negen talen. Op dit moment zijn er meer dan 24.800 golfclubs in kaart gebracht in meer dan 130 landen. 

(persbericht. Letsplaygolf.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud).

Laatste nieuws

Leave a Reply