Koninklijke Haagsche voor derde maal beste golfclub

23 maart 2017 No Comments

Golfers hebben de Koninklijke Haagsche G&CC opnieuw uitgeroepen tot de beste golfclub van Nederland. Ook de golfbaan van de club uit Wassenaar werd tot beste van het land verkozen.

Leadingcourses.com reikt in 2017 ook Golfers’ Choice Awards uit voor Beste 9-Holes Golfclub, Beste Par-3 Golfbaan, Beste Prijs-Kwaliteitverhouding en Meest Gastvrije Golfclub. De Golfers’ Choice ranglijsten zijn samengesteld op basis van meer dan 350.000 beoordelingen op Leadingcourses.com van golfers uit binnen- en buitenland.
De Koninklijke Haagsche Golf & Country Club mag zich voor het derde jaar op rij de Beste Golfclub van Nederland noemen. Met een cijfer van 8,81 houdt de club uit 1893 zowel The Dutch (8,70) als Utrechtse Golfclub ‘De Pan’ (8,68) achter zich. Net als de afgelopen twee jaar ontvangt de golfclub in Wassenaar ook de Golfers’ Choice Award voor de beste golfbaan. Met een cijfer van een 9,12 voor de golfbaan, scoort de Haagsche ruim hoger dan de banen van de Noordwijkse Golfclub (8,96) en Utrechtse Golfclub ‘De Pan’ (8,93).

De Koninklijke Haagsche wordt gezien als een van de beste golfbanen in Europa. Onder andere het uitzicht over de baan nadat de klim over het duin naar het startershuis gemaakt is maakt spelen op de Haagsche tot een unieke ervaring. Beoordelaars zijn dan ook vol lof over de duinbaan: ‘Wat een feest is het altijd weer om op deze prachtige golfbaan te mogen spelen’ en ‘Veel uitdagender dan dit krijg je het niet’.

Voorzitter Coks Bosman: ‘Wij zijn erg trots op deze uitverkiezing tot beste club en beste baan van Nederland. Vooral omdat het een waardering is door diegenen waar het eigenlijk om gaat: de spelers zelf. Een eerste plaats op basis van de ‘gebruikers’ geeft aan, dat dankzij de inspanning van velen in de vereniging – met op de eerste plaats onze greenkeepers, de terreincommissie en niet te vergeten onze “huisarchitect” Frank Pont – het gelukt is om de baan die in 1938 geopend werd op basis van het ontwerp van Colt & Alison ook na bijna 80 jaar nog steeds uitdagend en in goede conditie te houden.’

Eerder dit jaar ontving de Koninklijke Haagsche al een onderscheiding van de Golf Enviromental Organisation en de European Golf Association. De Haagsche werd benoemd tot Champion of the Green, een nieuwe Europese onderscheiding voor golfclubs die aantoonbaar een duurzaam en milieu- en natuurbewust beleid voeren.’Misschien is het feit dat het blijkbaar mogelijk geweest is om in beide dossiers gelijktijdig goed te presteren wel het beste nieuws’, aldus voorzitter Bosman.

In de ranglijst van Beste Golfclub worden tal van facetten meegewogen, zoals de golfbaan zelf, de algemene indruk van de club, het onderhoud, voorzieningen zoals de oefenfaciliteiten, het clubhuis en de prijs-kwaliteitverhouding. De ranglijst van Beste Golfbaan is alleen gebaseerd op het cijfer voor de golfbaan zelf.

Bekijk hier de 100 Beste Golfclubs van Nederland

Bekijk hier de 50 Beste Golfbanen van Nederland

Letsplaygolf is niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit bericht.

Haagsche Leadingcourses Laatste nieuws

Leave a Reply