Kruisfinales verder weg dan ooit!

20 april 2015 No Comments

Kruisfinales verder weg dan ooit!

Een kater van hier tot Tokio en ook nog eentje die zelfs tot zondagavond nog flink nadreunde. Dat moet ongeveer het gevoel zijn geweest in Wassenaar na de nederlaag van zowel de Dames als Heren van de Haagsche. Vooral bij het team van Maarten Slootmaekers kwam het verlies hard aan. Een plek in de kruisfinales lijkt verder weg dan ooit. 

Na de winst afgelopen week op de Noordwijkse kon het eigenlijk niet meer misgaan. De kruisfinales waren binnen handbereik. Alleen nog afrekenen met Princenbosch en de Haarlemmermeersche. Op papier een stuk minder sterk dan bijvoorbeeld de Noordwijkse. En daar werd tenslotte toch van gewonnen….. Koen Rutten waarschuwde direct na afloop van de gewonnen match op de Noordwijkse nog wel voor onderschatting. Werden de woorden van de routinier niet serieus genomen, of was er sprake van een complete off-day in de ochtenduren? Het feit was wel dat in de drie foursomepartijen niet één punt werd gepakt tegen underdog Princenbosch. De singles werden met 7-5 nog wel in Haagsche voordeel beslist, maar het kwaad was natuurlijk al voor de pauze geschied. Quint Koppers (foto) van de Haagsche blikt terug op de 11-7 nederlaag: ,,We kwamen gewoon niet sterk aan de tee. Na de winst op de Noordwijkse overheerste het gevoel, wie houdt ons nog tegen van een plek in de kruisfinales. Dat zijn we dus zelf geweest. Ik vrees dat er toch iets van onderschatting in het team is geslopen. Heel gluiperig, dat wel. En dan ga je dus keihard op je bek. De kruisfinales was het ultieme doel. We hebben het alleen niet meer in eigen hand.”

Doelsaldo

Door de nederlaag van de Haagsche zijn de verschillen in de poule 2 van de hoofdklasse weer uiterst klein geworden. De Noordwijkse (6 uit 4) komt nog twee keer in actie (Princenbosch en de Haarlemmermeersche). Amelisweerd, zaterdag aanstaande gastheer, heeft net als de Haagsche (gastheer op de slotdag) nog één duel voor de boeg en behaalde 6 wedstrijdpunten uit 5 wedstrijden. Het doelsaldo is aan het eind van de reguliere competitie doorslaggevend. De Haagsche moet zaterdag van de Haarlemmermeersche met grote cijfers winnen om nog kans te maken op een plek in de kruisfinales. Amelisweerd zal aan De Pan, dat ook nog alle uitzicht heeft op een finaleplek, over twee weken op de Haagsche zijn handen meer dan vol hebben.

Ook bij de Dames weinig vrolijke gezichten. De 15-3 nederlaag tegen aartsrivaal de Noordwijkse zetten de Wassenaarse golfsters weer met beide benen op de grond. Ondanks een tactische omzetting in de foursomepartijen. De eerste verliespartij in de competitie, maar wel eentje met misschien desastreuze gevolgen. In de wetenschap dat komende zaterdag regerend kampioen de Eindhovensche wacht, weet Dames 1 dat alleen een goed resultaat tegen de Brabantse succesformatie de weg naar de kruisfinales op de Lage Vuursche weer volledig open ligt. Op de golfbaan van Zeewolde was het al snel helder dat de Noordwijkse een maatje te groot was. Net als bij mannelijke collega’s gingen alle foursomepartijen ’s morgens verloren. Die klap kwamen de Wassenaarse speelsters in de singles niet meer te boven. Alleen Annemiek Dompeling won haar partij met 4/3 van Myrte Eikenaar. Het derde punt werd door Monique Lembeck binnengesleept.

Princenbosch en de Eindhovensche wonnen met dezelfde cijfers van respectievelijk Houtrak en Broekpolder.

Tekst; André Buurman LetsPlayGolf, Beeld; Ronald Speijer

 

 

Dompeling, Haagsche, Koppers Competitie Hoofdklasse

Leave a Reply