Kruisfinales lonken voor Haagsche golfers

12 april 2015 No Comments

Kruisfinales lonken voor Haagsche golfers

Zowel de Dames als de Heren van de Haagsche liggen op koers voor de kruisfinales. De Dames zijn na de winst op Broekpolder (15-3) nog altijd ongeslagen in hun poule. Met de 10-8 zege op aartsrivaal de Noordwijkse werd de smadelijke 16-2 nederlaag van de Heren van vorig jaar zo goed als weggewist.

De kruisfinales, die in het weekeinde van 16 en 17 mei op de Lage Vuursche worden gehouden, is voor beide teams uiteraard het ultieme doel. En voor de Heren na de winst in de Derby van de Duinen op de Noordwijkse zeker haalbaar. Met Princenbosch en de Haarlemmermeersche als de laatste en zeker ook niet de sterkste tegenstanders in de reguliere competitie mogen de mannen van captain Maarten Slootmaekers zich langzaam gaan opmaken voor het extra toetje. ,,Ook al is de tegenstand misschien minder sterk, het is zaak dat we niets en niemand onderschatten”, reageert Haagsche speler Koen Rutten. Over de gewonnen wedstrijd tegen de Noordwijkse zegt hij: ,,We hebben slim gespeeld. Vrijdag met het hele team de baan al verkend. En dat heeft zeker bijgedragen aan de zege. De Noordwijkse was maar met een paar spelers een dag eerder aanwezig. De greens waren hard en de weersomstandigheden waren alles behalve ideaal. Wind, regen, het maakte het spelen er niet makkelijker op en kwam het spel ook niet ten goede.”

De 4-2 voorsprong in de foursomes voor de pauze bleek uiteindelijk voldoende voor de belangrijke winst voor de Wassenaarders. Na de pauze hielden de singles elkaar goed in evenwicht. Koen Rutten, Maarten Slootmaekers en Jordi Dahlberg wonnen hun partij. Dahlberg kwam als laatste van de baan. Hij had tegenstander Florian de Groot na 16 holes op de knieën en zorgde voor de feeststemming bij de Wassenaarders.

In dezelfde poule klopte De Pan tegenstander Haarlemmermeersche met 14-4 en versloeg Amelisweerd Prise d’Eau met 11-7.

Dames 1 van de Haagsche boekte weliswaar uit drie partijen de volle winst, maar wacht de komende weken twee loodzware duels. Zaterdag staat de Noordwijkse op de rol en een week daarna heeft regerend landskampioen de Eindhovensche inmiddels de spreekwoordelijke messen geslepen om de Wassenaarse vrouwen een halt toe te roepen.

Net als mannelijke collega’s was het team van Cornelie van Zuuren een dag eerder naar de Eindhovensche afgereisd om voor te spelen. Helaas werd de nachtrust van vrijdag op zaterdag voor een paar dames nogal wreed verstoord door een aantal luidruchtige hotelgasten. Of dat de oorzaak van de wat de wat stroeve start was op zaterdagmorgen in de foursomes kon speelster Annemiek Dompeling slechts vermoeden. Broekpolder kon namelijk voor de lunch de Wassenaarse dames aardig bijbenen (2-4). Dompeling, gekoppeld aan Geraldine Nanninga, die voor de tweede week op rij de niet fitte Annemieke Campo verving, moest de foursome partij met 1 up laten aan het duo uit Vlaardingen. Maar na de pauze bleek het krachtsverschil in de singles toch te groot. Alleen Annemiek Dompeling kwam tot een all square, maar trof ook een geduchte tegenstander met handicap 0,7 en kon zeker tevreden terugblikken op haar wedstrijd. De andere partijen werden gewonnen, wat de score van 15-3 op het bord bracht.

De andere uitslagen in poule D1 Hoofdklasse zijn; Zeewolde-Houtrak 10-8, Noordwijkse-Princenbosch 14-4.

Tekst en beeld; André Buurman LetsPlayGolf

 

Haagsche, Lage Vuursche, Letsplaygolf Competitie Hoofdklasse

Leave a Reply