Laatste wildcard KLM Open voor Jamie Donaldson

1 september 2015 No Comments

Laatste wildcard KLM Open voor Jamie Donaldson

Jamie Donaldson kan worden toegevoegd aan het lijstje favorieten voor het KLM Open 2015, dat van 10 tot en met 13 september wordt gespeeld op de Kennemer Golf & Country Club.

De Welshman komt op een van de laatste wildcards naar Zandvoort.

Met Donaldson krijgt het deelnemersveld er weer een Ryder Cup-held bij. Besliste Martin Kaymer in 2012 met de winnende putt het duel tussen Europa en de Verenigde Staten, Donaldson deed dat twee jaar later in Schotland op Gleneagles. Met een magistrale approach op de 15de hole stelde hij op zondag in zijn partij tegen Keegan Bradley de zege veilig en daarmee ook de titelverdediging van Europa.

Kaymer is als nummer 21 de hoogst gerankte speler op de wereldranglijst in het KLM Open. De 39-jarige Donaldson bezet momenteel op die ranglijst de 45ste positie. Hij won drie keer op de European Tour: in 2012 hetIers Open, een jaar later het Abu Dhabi HSBC Golf Championships en in 2014 de Czech Masters. In de laatste twee jaar eindigde Donaldson in de Race to Dubai in de top-5.

Donaldson speelde zes keer eerder mee in het Dutch Open. In 2009 werd hij vijfde op de Kennemer. Naast Kaymer en Donaldson, zijn onder meer Joost Luiten, Miguel Angel Jiménez en Tom Watson de grote publiekstrekkers volgende week in Zandvoort.

Voor meer informatie en kaartverkoop: klmopen.nl.

Over het KLM Open

Het KLM Open is onderdeel van de European Tour. Het toernooi wordt ondersteund door de partners KLM, Deloitte en ABN AMRO en wordt georganiseerd door TIG Sports. Het toernooi wordt in 2015 voor de 96ste keer gehouden. Daarmee is het een van de oudste toernooien van de European Tour. Het totale prijzengeld voor 2015 bedraagt € 1,8 miljoen.

Bron: pr

Jamie Donaldson, Joost Luiten, Martin Kaymer, Ryder Cup Europese Tour

Leave a Reply