Luiten mist cut in Zweden, jarige Van Driel door in Zürich

2 juni 2017 No Comments

Luiten mist cut in Zweden, jarige Van Driel door in Zürich

Voor Joost Luiten rest na vandaag bezinning en vooral, hoe snel kan hij zich na de Zweedse teleurstelling weer opladen voor het volgend toernooi, het Lyonais Open in Oostenrijk, dat de Bleiswijker  in 2013 won.

Op zijn eigen website zegt hij: ‘Jammer, de eerste keer de cut gemist dit seizoen, in de tiende wedstrijd van dit seizoen. Het hoort er bij maar leuk is het niet. Ik heb donderdag de basis gelegd voor deze gemiste cut met een ronde 77 (+4). Vandaag moest ik laag gaan, maar dat is niet gelukt, ik maakte 73 (par). Het was te wijten aan mijn spel van de tee, ik raakte deze twee dagen te weinig fairways. Op een lange baan als deze, Barsebäck, ruim 7.000 yards, kun je dan niet aanvallend spelen. Tot en met hole 11 ging het nog behoorlijk goed, twee birdies en negen pars, maar ik maakte een double op de makkelijkste hole van de baan, de par-5 12de, door een verkeerde keuze te maken. Op de tweede negen heb ik geen putt meer geholed en op een gegeven moment zijn de holes op. Het lukte dus vandaag helaas niet om de ronde van gisteren recht te zetten.’

Wereldranglijst

De Nordea Masters leverde voor Luiten dus geen punten op de wereldranglijst op en dat heeft uiteraard consequenties voor zijn startbewijs voor het U.S. Open, dat van 15 tot en met 18 juni op de baan van Erin Hills in de staat Milwaukee wordt gespeeld. Voor zijn uitschakeling in het Zweedse Malmö stond Luiten op plek 74 van de wereldranglijst, maar de magische 80-grens dreigt. Alleen de top-60 krijgt een startbewijs en die lijkt op dit moment nog een brug te ver. Een laatste kans is dus het Lyonais Open in Oostenrijk. En daar bewaart de nog altijd beste golfer van Nederland uiteraard mooie herinneringen aan.

De leiding (-8) van het Nordea Masters is in handen van de Welshman Jamie Donaldson.

Nippertje

Vrolijker nieuws komt er uit Zwitserland, waar de jarige Darius van Driel (28 inmiddels) betrekkelijk eenvoudig de cut haalde van het Swiss Challenge presented by ASG. Met een score van -6 (-5 voor de dag) is de Hagenaar de beste Nederlander en staat hij op vijf slagen van een ontketenende Craig Lee, die met acht birdies niet te beschieten was. De Schot Lee ‘degradeerde’ afgelopen seizoen op het nippertje uit de Europese Tour, maar lijkt hard op weg zijn plek in de eredivisie binnen het jaar weer te heroveren.

Tekst en beeld; André Buurman

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Europese Tour

Leave a Reply