Na eerste competitiedag al sprake van fikse schifting in hoofdklasse

27 maart 2016 No Comments

Na eerste competitiedag al sprake van fikse schifting in hoofdklasse

De eerste competitiedag in de hoofdklasse heeft zowel bij de dames als heren reeds voor een grote schifting gezorgd. Uitslagen van 15-3 en zelfs 18-0 geven de huidige krachtsverschillen in de top van de NGF-competitie nog maar eens duidelijk weer.

Liefst twee keer werd op paaszaterdag een monsteruitslag van 18-0 bereikt. Beide keren bij de dames. Zo vermorzelde De Pan in D1 het gepromoveerde De Berendonck met deze maximale score en realiseerde in poule D2 het arme De Groene Ster dat het na de kansloze 18-0 tegen Princenbosch dit seizoen niet meer dan een figurante rol in de hoofdklasse zal spelen.

Ook bij de heren forse uitslagen, al lijken daar de krachtsverschillen vooralsnog minder groot dan bij de dames. De Koninklijke Haagsche, de laatste twee seizoenen bijna fameus om zijn ‘koude start’ ondervond in Amelisweerd, waar nota bene de openingswedstrijd afgelopen seizoen nog van werd verloren, weinig problemen. Het werd 14-4 op Almeerderhout, mede ook door de inbreng van nieuwkomer Severiano Prins, die de Haarlemmermeersche verruilde voor de Wassenaarse duinen.

Uiteraard blikte captain Maarten Slootmaekers tevreden terug op de openingsmeeting. ,,We realiseerden ons natuurlijk wel dat we dit weekend eigenlijk alleen maar konden verliezen. Amelisweerd, waar we vorig jaar de openingswedstrijd nog van verloren, is drie spelers kwijtgeraakt en bovendien was de beste speler in hun team van dit jaar geblesseerd en niet in staat om te spelen.”

Slootmaekers beseft ook dat het puntensaldo in deze poule nog wel eens belangrijk zou kunnen blijken te zijn over een aantal weken. ,, Het was het voor ons dan ook belangrijk met een ruime marge te winnen. Met topaanwinst Severiano Prins aan boord was het vertrouwen in een goede afloop groot.”

In de ochtendsessie was er al vrij snel winst voor Severiano Prins, die was gekoppeld aan captain Slootmaekers (7/6). De tweede foursome met Quint Koppers en Ricky Sanders, die in februari een maand lang samen hebben getraind en gespeeld in Spanje, moesten helaas hun meerdere erkennen in hun op papier veel zwakkere opponenten op de laatste hole. Gelukkig brachten routinier Nick Nolte en semi-routinier Jordi Dahlberg wel de volle winst binnen. Tussenstand na de ochtend: 4-2.

 

Nick Nolte Kon. Haagsche

Routinier Nick Nolte van de Haagsche

In de singles verliep het eigenlijk allemaal redelijk volgens plan voor de Haagsche. Prins (3&2) en Slootmaekers (5&3) brachten al snel weer punten binnen en ook bij de partijen achterin van Dahlberg en Nolte waren er ruime marges in het voordeel van de Haagsche. Alleen Koppers en Sanders vochten weer verbeten duels uit met hun tegenstanders uit Utrecht.

Slootmaekers: ,,Toen de rook was opgetrokken stond er een 14-4 overwinning op het scorebord, in een week van het overlijden van Johan Cruijff eigenlijk best logisch.”

De Haagsche mannen treffen komende week debutant Almeerderhout op Houtrak.

Dames 1 van de Haagsche ‘genoot’ van een vrije zaterdag. Als gastvrouw op de homecourse was het getuige van 18-0 klapper van Princenbosch op De Groen Ster en de eveneens ruime 15-3 winst van regerend landskampioen Noordwijkse op de Hilversumsche. Het team van captain Annemiek Dompeling van de Haagsche kan zaterdag 3 april op de Noordwijkse bewijzen of tegenstander Princenbosch inderdaad tot de favorieten voor een plek in de kruisfinales behoort.

Tekst en beeld; André Buurman 

Amelisweerd, Haagsche, Princenbosch, Prins, Slootmaekers Competitie Hoofdklasse

Leave a Reply