'Nare smaak van afgelopen week proberen weg te poetsen'

14 april 2016 No Comments

‘Nare smaak van afgelopen week proberen weg te poetsen’

De Sallandsche is komende zaterdag de tegenstander van Dames 1 van de Haagsche, dat net als de ploeg uit Diepenveen nog altijd op nul punten staat in poule D2 van de hoofdklasse. Heren 1 van de Haagsche maakt zich op voor de onderhand traditionele clash met ‘angstgegner’ Houtrak.

De 9-9 en dus puntverlies tegen de Noord-Nederlandse is bij Heren 1 van de Haagsche alles behalve reden voor paniek. ,,We hebben er wel een nare van smaak aan overgehouden, dus die willen we tegen Houtrak heel graag wegpoetsen”, aldus Jordi Dahlberg, een vaste keuze in het hoogste herenteam.

Aan de confrontaties met de Noord-Hollanders bewaren de herengolfers van de Haagsche niet al te vrolijke herinneringen. Zo ging afgelopen seizoen een forse streep door de finaleplek na een afgetekende 13-5 nederlaag. Eenzelfde kunstje flikte Houtrak ook al in 2013.

Kruisfinales

Eventueel verlies voor de Haagsche betekent nog altijd geen man over boord en is een ticket voor de kruisfinales nog zeker in zicht. Maar dan zal eerst op 30 april (23 april is de formatie van captain Slootmaekers gastheer, dus komt het niet in actie) van De Hoge Kleij en een week later van Zwolle moeten worden gewonnen.

Ongeslagen in de eigen poule en winst in de kruisfinale op Prise d’Eau maakten dat Dames 1 van Sallandsche afgelopen seizoen de lang begeerde sprong naar de hoofdklasse mocht maken. Maar de debutant uit Overijssel heeft het zwaar in de top van de NGF-golfcompetitie. En dat geldt voor die andere nieuwkomer, De Groene Ster uit Leeuwarden. De teller in poule D2 staat voor beide teams nog op nul. Maar dat geldt ook voor de Haagsche, die het in de eerste twee competitieduels moest afleggen tegen Princenbosch en de Noord-Nederlandse.

,,We wisten dat het een lastige start zou worden tegen sterke tegenstanders als Princenbosch en de Noord-Nederlandse’’, verklaart captain Annemiek Dompeling de huidige, lage positie op de ranglijst. ,,De Sallandsche en De Groene Ster zijn op papier misschien wel de twee zwakste teams van de poule. Maar dat neemt niet weg, we onderschatten niemand. Voor ons is het zaak dat we de eerste winst gaan pakken. Dat geeft weer een stuk vertrouwen, zeker ook voor de resterende wedstrijden tegen de Hilversumsche, De Groene Ster en de Noordwijkse.’’

Annemiek Dompeling, captain van Dames 1

Annemiek Dompeling, captain van Dames 1

Dompeling liet een maand terug onder andere in een uitgebreid interview in het AD/Haagsche Courant weten dat behoud in de hoofdklasse het uitgangspunt is dit jaar. ,,En daar ga ik nog altijd vanuit’’, zegt de inwoonster uit Voorschoten, drie weken na de start van de competitie. ,,Ik ben ervan overtuigd dat de punten vanzelf gaan komen. Om te beginnen komende zaterdag al tegen de Sallandsche. En wie weet zit er nog meer in het vat.’’

Tekst en beeld; André Buurman LetsPlayGolf & ABPress Communicatie

Dahlberg, Dompeling, Slootmaekers Competitie Hoofdklasse

Leave a Reply