Nederlaag met consequenties!

23 april 2017 No Comments

Nederlaag met consequenties!

Wassenaar was zaterdag een tikkeltje in mineur na de nederlagen van zowel Heren 1 van Rozenstein als de Haagsche. Voor de eerste kan degradatie komende week al een feit zijn. Het laatste zetje hiertoe kan, hoe wrang ook, door de Haagsche worden gegeven. Beide ploegen staan namelijk zaterdag op De Pan tegenover elkaar.

 

Maar zover is het nog niet. Eerst moeten her en der nog wat wonden worden gelikt en flink achter de oren worden gekrabd over het voorbije en vooral verloren weekeinde. En meer nog de manier waarop. En dat laatste geldt zeker voor de Haagsche, waar het afgelopen zaterdag tegen aartsrivaal de Noordwijkse zeker voor de lunch alles behalve soepeltjes verliep. De broodjes en de soep, ze smaken bij een 6-0 achterstond nu eenmaal minder lekker dan wanneer je de middag met een voorsprong begint.

Nick Nolte Kon. Haagsche

Routinier Nick Nolte vocht voor wat hij waard was.

De Wassenaarders zijn het overigens inmiddels wel gewend om de foursomes te verliezen. Tegen Goyer (1-5) en De Pan (2-4) verliepen de ochtenduren ook niet naar wens, maar werden de zaken in de middag elke keer weer rechtgezet. En ook nu weer leek de brigade van Maarten Slootmaekers voor een regelrechte stunt te gaan zorgen, want met nog één partij in de baan stonden beide teams inmiddels weer op gelijke hoogte (8-8). Nick Nolte vocht voor wat hij waard was, maar moest uiteindelijk na hole 17 de partij tegen de weer van stal gehaalde Jerry Ji gewonnen geven (2/1).

Verschuilen

Ji, vorig jaar al een van de smaakmakers bij Noordwijkse en dit seizoen nog niet in competitieverband uitgekomen, maakte zaterdag duidelijk het verschil. ‘Natuurlijk’, zo gaf captain Maarten Slootmaekers na afloop ruiterlijk toe, ‘is Jerry Li een fantastische golfer. Maar daar moeten we ons niet achter verschuilen. We moeten veel meer naar ons zelf kijken. Het is nu al de derde keer dat we het in de ochtend laten liggen. Dus zullen we deze week de samenstelling van de foursomes kritisch onder de loep moeten nemen. Aan de andere kant is het weer ontzettend knap dat we ons in de singles weer herpakken. Alleen dit keer niet voldoende om die 6-0 weg te poetsen.’

De plek in de kruisfinales is door de nederlaag tegen de Noordwijkse echter niet in gevaar. ‘Alles nog in eigen hand’, aldus Slootmaekers, die De Pan na de 12-6 op de Noord Nederlandse met 8 uit 5 alleen aan de leiding ziet gaan in poule H2.

Geen jubelstemming in het clubhuis van Rozenstein

Geen jubelstemming in het clubhuis van Rozenstein.

Een paar kilometer verderop aan de Wassenaarse Dr. Mansveltkade ook al geen jubelstemming. De 10-8 nederlaag tegen naaste concurrent Almeerderhout kwam hard aan en dreunde in het clubhuis van Rozenstein nog lang na. Terwijl het begin nog zo hoopvol was nadat Patrick Groen en Robert Frijling voor de eerste keer dit seizoen hun foursome-partij wonnen. De overige foursomes werden echter een prooi voor Almeerderhout, dat sinds 2016 in de hoofdklasse uitkomt. In de singles bleven de Rozensteiners goed partij geven. Een Robert Frijling in topvorm speelde nagenoeg een foutloze partij, maar moest toch een A/S toestaan. Hetzelfde gold voor Remy Sonnenberg. Martijn en Tim van der Steen grepen wel de volle winst, echter niet voldoende om de eerste broodnodige twee punten mee naar Wassenaar te nemen. Ondanks de nul uit vier en met het duel tegen de Haagsche in het vooruitzicht blijft captain Robert Frijling optimistisch gestemd: ‘Wie weet stunten we nog de komende twee wedstrijden.’

Misstap

De dames van de Haagsche genoten van een vrije zaterdag en besloten een dag later al voor te spelen op de Wouwse Plantage, komend weekeinde het toneel waar de zesde competitieronde in poule D1 wordt afgewerkt. Tegenstander is dan Princenbosch, dat verrassend onderuit ging tegen Almeerderhout (10-8), haar kans op de plek in de kruisfinales hierdoor zag slinken en ongetwijfeld tegen de Haagsche die misstap wil rechtzetten. De Pan had als verwacht weinig moeite met de Wouwse Plantage (2-16) en Amelisweerd geen kind aan Prise d’Eau (4-14). De Pan leidt de dans in D1 met de volle acht punten uit vier duels, gevolgd door de Haagsche (6 uit 4) en Amelisweerd en Princenbosch (beide 4 uit 4).

Tekst en Beeld; André Buurman

Haagsche, Princenbosch, Rozenstein, Wouwse Plantage Competitie Hoofdklasse

Leave a Reply