NK Foursome na zinderende finale voor duo Dompeling/Van Zuuren

29 augustus 2015 No Comments

NK Foursome na zinderende finale voor duo Dompeling/Van Zuuren

Bij de Koninklijke Haagsche ging zondagmiddag de vlag in top. Met dank aan Cornelie van Zuuren en Annemiek Dompeling, die vrij verrassend het NK Foursome op hun naam schreven.

De ervaring wint het van jong talent. Een vlieger die zeker opgaat voor de finale van het NK Foursome. De gevestigde orde, Annemiek Dompeling, afgelopen week 25 jaar geworden en ‘veteraan’ Van Zuuren slaagde er namelijk in het piepjonge en vooral aanstormend talent Roos Haarman (17) en Romy Meekers (18) op de voorlaatste hole verrassend op de knieën te krijgen.

De weg naar de finale was voor de Wassenaarse dames relatief eenvoudig. Magda Rutten en Lies Kraaijenhagen werden in de kwartfinale met 4&2 opzijgezet en in de halve eindstrijd verloren Lotte Hoekstra en Annemiek de Langen kansloos met 6&4 van het opportunistische Haagsche duo.

Winnen van de jonkies Haarman en Meekers, uitkomend voor respectievelijke Zeewolde en Amelisweerd, lag niet direct in de lijn der verwachtingen. Annemiek Dompeling: ”Tegen deze jonge meiden met beiden een + handicap start je vanzelfsprekend als underdog. We hadden niets te verliezen en zijn gewoon ons eigen spel blijven spelen. Het was een wedstrijd van de birdies, want die waren aan beide kanten bijna niet te tellen. Je mag gerust zeggen dat het een zinderende finale was.”

Op hole 17 stond het Wassenaarse duo 1up en werden Haarman en Meekers min of meer gedwongen risico’s te nemen. Op de putt van Annemiek Dompeling, die tot een meter van de pin bleef liggen, had de jonge garde geen antwoord. Cornelie van Zuuren zorgde uiteindelijk met een perfecte putt voor de titel.

”Het is voor ons beiden de eerste keer dat we het NK Foursome winnen”, aldus Annemiek Dompeling, die haar blijdschap niet onder stoelen of banken stak. ”Natuurlijk, een wedstrijd op je eigen baan als de Haagsche is absoluut een voordeel. Maar dat doet niets af aan het feit dat we gewoon verdiend gewonnen hebben. Cornelie en ik kennen elkaar door en door. Je weet wat de ander kan en vooral ook niet kan. En daar hebben we optimaal van geprofiteerd. Een fantastische ambiance overigens vandaag, veel publiek, prima golf, schitterend weer en nu een bombol terras. Dat is wat je noemt op heel veel fronten genieten.”

Bij de Heren geen Wassenaars succes. De gebroeders Koen en Bram strandden reeds in de halve finale. Koen Rutten: ”Mijn broer speelt in Heren 3 en ik in Heren 1, maar aan dit toernooi doen we eigenlijk al een jaar of zes mee. Het is min of meer traditie geworden om samen aan het NK Foursome mee te doen. En we doen elkaar jaar weer ons best.” Robin van Deutekom van de Hoge Kleij uit Amersfoort won het toernooi samen met clubgenoot Richard Bradley. Beiden worden gecoacht door de professional Wouter de Vries.

Tekst en beeld; André Buurman LetsPlayGolf

Dompeling, Haagsche, NK Foursome, Van Zuuren Laatste nieuws

Leave a Reply