Nog twee finales voor Dames 1 van de Haagsche

15 april 2015 No Comments

Nog twee finales voor Dames 1 van de Haagsche

De competitie in de hoofdklasse is voor wat betreft de Dames in poule 1 van de hoofdklasse in een beslissende fase aangeland. De hamvraag is, welke twee van de drie ploegen plaatsen zich voor de kruisfinales over een maand op de Lage Vuursche. De Eindhovensche, de Noordwijkse en de Haagsche lijken alle drie aan elkaar gewaagd.

Zaterdag kan de eerste schifting plaatsvinden. Dan treffen de Noordwijkse en de Haagsche elkaar op Zeewolde. Beide teams behaalden de volle winst uit de drie duels. De Eindhovensche, ook 6 uit 3, heeft op papier in Broekpolder een makkelijke tegenstander.

Voor de Haagsche is het zaak om na een minder jaar weer een plek in de kruisfinales te veroveren. De landstitel, voor het laatst in 2012, is vooralsnog een brug te ver. ,,Maar niets is onmogelijk”, zegt speelster Monique Lembeck (foto) van de Haagsche. ,,Eerst concentreren op de Noordwijkse en de week daarna de Eindhovensche. Dat zijn twee finales. De meiden weten wat ze te wachten staan. De Noordwijkse en de Haagsche zijn aan elkaar gewaagd. We hebben niets te verliezen. En wie van de drie de beste is, dat zien we aan het eind wel. De sfeer is goed bij ons en dat is natuurlijk een van de absolute voorwaarden voor succes. Laat ik het zo zeggen, we hebben misschien niet het sterkste team, maar dat neemt niet weg dat we van iedereen kunnen winnen. Bij eventueel verlies, waar ik overigens niet vanuit ga, zijn we zeker nog niet uitgeschakeld voor de kruisfinales. De Eindhovensche en de Noordwijkse spelen op de slotdag nog tegen elkaar.”

Kruisfinales

De mannelijke helft van de Haagsche heeft nog twee duels te gaan en voert in poule 1 van de hoofdklasse de troepen aan met één verliespartij. En die komt op het conto van Amelisweerd, dat op de openingsdag vriend en vijand verraste door met 10-8 te zegevieren over het team van captain Maarten Slootmaekers. Het bleef vooralsnog bij die ene nederlaag, want nadien werden alle wedstrijden in winst omgezet.

Ook hier is het halen van de kruisfinales het eerste doel en wie weet om er uiteindelijk met de landstitel vandoor te gaan. Maar zover is het nog niet. Eerst zal zaterdag afgerekend moeten worden met Princenbosch, dat tot nu toe alleen van de Haarlemmermeersche won. De zege afgelopen zaterdag op de Noordwijkse heeft het vertrouwen bij de Heren louter versterkt. Alleen oppassen voor onderschatting nu, zei Koen Rutten afgelopen week nog. De Heren zijn dus gewaarschuwd.

Tekst en beeld; André Buurman, LetsPlayGolf

 

 

 

Monique Lembeck Competitie Hoofdklasse

Leave a Reply