Ontknopingen nabij in hoofdklasse

29 april 2016 No Comments

Ontknopingen nabij in hoofdklasse

De NGF-competitie in de hoofdklasse komt langzamerhand in zijn eindfase. Heren 1 van de Haagsche heeft nog één overwinning nodig om zich te plaatsen voor de kruisfinales. De dames van de Wassenaarse hoofdmacht zijn weliswaar zo goed als veilig, maar kunnen voor de zekerheid nog wel een puntje gebruiken.

De Hoge Kleij is de komende tegenstander van Heren 1 van de Haagsche, dat na afgelopen week zonder zelf in actie te komen weer een stapje dichter bij een plek in de kruisfinales kwam. Met dank aan Almeerderhout, dat in de Wassenaarse duinen vriend en vijand verraste door datzelfde De Hoge Kleij met 12-6 de oren te wassen. Met nog twee duels te gaan, staat de Haagsche met 7 uit 4 één punt los van zowel Houtrak als de Noord-Nederlandse. De laatste had echter één wedstrijd meer nodig en heeft een ticket voor de kruisfinales, eind mei op De Goyer, niet meer in eigen hand.

Toch zal de Noord-Nederlandse in de laatste reguliere competitiewedstrijd tegen Houtrak zich ongetwijfeld niet zomaar gewonnen geven. De ploeg uit Halfweg is dus gewaarschuwd en kan bij een eventuele nederlaag concurrent de Haagsche ongewild reeds voortijdig een weekendje Eemnes – de locatie van golfclub De Goyer waar de kruisfinales worden gespeeld –  laten boeken. Maar de formatie van captain Maarten Slootmaekers zal sowieso niets aan het toeval willen overlaten en op eigen kracht een kruisfinaleplaats willen afdwingen. Mocht het onverhoopt tegen De Hoge Kleij niet lukken, dan krijgt het op de laatste speeldag weer een kans. Tegen zwakke broeder Zwolle, waar zaterdag de zesde competitieronde wordt afgewerkt, mag het normaal gesproken niet meer misgaan.

Grote afwezige in het team is Severiano Prins. De nieuwkomer komt vandaag in het Engelse Blackpool in de Lytham Trophy aan de start. De vervanger van Prins is Koen Rutten, geen onbekende in Heren 1.

Voor de dames was het lange tijd onzeker of hun wedstrijd tegen De Groene Ster op de Noord-Nederlandse zou doorgaan. Het winterweer van de afgelopen dagen maakte dat de golfbaan in het Groningse Glimmen gesloten was. Dat blijft die trouwens ook, maar voor de competitiewedstrijd van zaterdag wordt een uitzondering gemaakt. Voor het nog puntloze De Groene Ster kan één duel voor het einde van de reguliere competitie reeds het doek vallen. De Wassenaarse formatie is bij overwinning zeker van behoud en kan zelfs stijgen naar plek drie.

Tekst en beeld; André Buurman LetsPlayGolf & ABPress Communicatie Rijswijk

 

 

 

Prins, Slootmaekers Competitie Hoofdklasse

Leave a Reply